Miért imádja Meghan Markle is a gombalattét?

Meghan Markle mindig is szívesen támogatta azokat a vállalkozásokat, amelyeket nők irányítanak – így történhetett, hogy ő lett a superfood-lattékra spezializálódó Clevr első befektetője.

A Clevr egyik alapítója, Hannah Mendoza egy Instagram-videóban mesélte el a történetüket: 2016-ban a saját konyhájukból indult útjára az ötlet, ma pedig már olyan befektetőik vannak, mint Meghan Markle, és olyanok isszák a termékeiket, mint Oprah Winfrey. De mit is tudnak ezek a Clevr-italporok, ami miatt ugrásszerűen megnőtt a népszerűségük?

Mendoza és az alapítótársa olyan superfood-latteporokat készít, amelyek növényi alapúak, és a világ minden tájáról származó holisztikus fűszereket, növényeket tartalmaznak. Így olyan italokat készíthetünk belőlük, amelyek tökéletesen helyettesítenek egy csésze kávét vagy teát, miközben számos problémán segíthetnek a stressztől kezdve az álmatlanságig. A sokféle Clevr-készítmény között található matcha- és chai-ital, de létezik arany tejes változat, és természetesen a már említett gombalatte is.

Gombalatte – miért is jó nekünk?

A különböző gombatípusok már régóta előkelő helyen szerepelnek a wellness-iparban, hiszen a bőrápolási cikkektől kezdve a táplálékkiegészítőkig számtalan termékben megtalálhatóak – most már a reggeli kávénkban is.

A Clevr keverékében szerepet kapnak a gombákban található természetes nootrópok. Ezek segítik az agy egészségét, javítják az immunitást, de pozitív hatással vannak a memóriára és a hangulatra is, miközben a többi növényi összetevő – például az ashwagandha – képes csökkenteni a stresszt. De a nootrópok egyes típusai még sejtvédő hatással is bírnak, hiszen felveszik a harcot a káros szabad gyökökkel szemben.

Mindezek mellett egy csésze gombalattét még a bőrünk is megköszön majd, hiszen csökkentheti a bőrpírt és az irritációt, antioxidáns tulajdonságai pedig megvédik a külső védelmi vonalunkat a környezeti agresszoroktól.

Ráadásul ez a különleges ital úgy biztosítja a fent felsorolt előnyöket, hogy közben nem hozza magával a kávétól megszokott olyan mellálhatásokat, mint a koffein által okozott szorongás vagy remegés. Nem is csoda tehát, hogy ilyen sokan esküsznek erre az újfajta megközelítésre!

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Red velvet csigák

A red velvet, azaz vörösbársony több formát is ölthet a cukrászat világában. Ha épp nem tortaként, muffinként vagy pohárkrémként csábít, csigává is változhat. Az alábbi recept ...

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Címlapról ajánljuk

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...