Még több halat a babáknak!

A hal is nagyon fontos szerepet tölt be a gyermekek táplálkozásában.Meg kell velük szerettetni minél korábban! Kezdésnek itt vanCafika szakácsunkhalas tésztája, biztos befutó, ígérjük!

Hisszük, ha a gyermekek már kiskorban hozzászoknak a rendszeres halfogyasztáshoz, akkor később ez is természetes lesz számukra. Cafika szakácsunk is hasonlóan vélekedik, igyekszik hetente háromszor valamilyen formában halat varázsolni gyermekének a tányérjára, ezúttal a biztosan nyerő halas tészta formájában.

Halas tészta (1 éves kortól)

Hozzávalói 1 adaghoz

  • 1 db fagyasztott halfilé (kb. 60 g)
  • 2-3 db bébiparadicsom
  • 1-2 kisebb zellerszár, levéllel együtt
  • 1 gerezd citrom
  • 25-30 g (pl. rizs alakú) tészta
  • 2 tk reszelt parmezán sajt
  • 1 tk extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. Kisebb fazékban feltesszük a vizet forrni, majd beletrakjuk a halfilét, a mosott paradicsomot, a zellert és a citromot, kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
  2. A főtt halfilét kivesszük, beledaraboljuk a mixerbe, hozzáadjuk a lehámozott paradicsomokat is, pár evőkanál főzővizet, és összeturmixoljuk.
  3. Közben a tésztát is kifőzzük, majd leszűrjük, összekeverjük a hal-sugóval, meghintjük a parmezánnal, olívaolajat öntünk rá.
  4. Ellenőrizzük a hőmérsékletet, tálaljuk.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek