Még több halat a babáknak!

A hal is nagyon fontos szerepet tölt be a gyermekek táplálkozásában.Meg kell velük szerettetni minél korábban! Kezdésnek itt vanCafika szakácsunkhalas tésztája, biztos befutó, ígérjük!

Hisszük, ha a gyermekek már kiskorban hozzászoknak a rendszeres halfogyasztáshoz, akkor később ez is természetes lesz számukra. Cafika szakácsunk is hasonlóan vélekedik, igyekszik hetente háromszor valamilyen formában halat varázsolni gyermekének a tányérjára, ezúttal a biztosan nyerő halas tészta formájában.

Halas tészta (1 éves kortól)

Hozzávalói 1 adaghoz

  • 1 db fagyasztott halfilé (kb. 60 g)
  • 2-3 db bébiparadicsom
  • 1-2 kisebb zellerszár, levéllel együtt
  • 1 gerezd citrom
  • 25-30 g (pl. rizs alakú) tészta
  • 2 tk reszelt parmezán sajt
  • 1 tk extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. Kisebb fazékban feltesszük a vizet forrni, majd beletrakjuk a halfilét, a mosott paradicsomot, a zellert és a citromot, kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
  2. A főtt halfilét kivesszük, beledaraboljuk a mixerbe, hozzáadjuk a lehámozott paradicsomokat is, pár evőkanál főzővizet, és összeturmixoljuk.
  3. Közben a tésztát is kifőzzük, majd leszűrjük, összekeverjük a hal-sugóval, meghintjük a parmezánnal, olívaolajat öntünk rá.
  4. Ellenőrizzük a hőmérsékletet, tálaljuk.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!