Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások (53)
156 recept
beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:

      Hozzászólások (53)

      A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

      Koszider
      koszider / Koszider Sun, 2014-01-19 11:57

      Kedves Cafika!
      A segítségedet szeretném kérni, mert olvasom, hogy lisztérzékeny vagy, nyilván nagy a tapasztalatod. Egy munkahelyi bulira készülünk és van egy lisztérzékeny kollégám. Még nem döntöttük el, hogy milyen sütit is csinálunk, de én mindenképp olyat szeretnék, amit ő is megehet. Muffinon vagy püspökkenyéren - vagyis valami egyszerűbb kevert tésztán - gondolkodom, amiket eddig mindig búzaliszttel csináltam. Ha a búzalisztet egyszerűen lecserélem rizslisztre, akkor ehető lesz a végeredmény? Mi a tapasztalatod? Ó, és még valami: a sütőpor gluténmentes? (Bocsánat, nagyon tájékozatlan vagyok.)
      Előre is köszönöm a segítséget! Üdvözöl:
      Koszider

      cafika
      Cafika / cafika Sun, 2014-02-02 23:29

      Szia Koszider!
      remelem meg idoben valaszolok!!
      ezen a linken tobb dolgot is megtudhatsz a glutenmentessegrol:
      http://www.etelallergia.hu/allergia/biztosan_glutenmentes.htm
      Nezz korul a receptjeimnel, biztosan talalsz konnyebben elkeszithetot is koztuk.
      A buzaliszt lecserelese glutenmentes lisztre nem minden esetben jon be. Sima rizsliszt hasznalata nem mindig jon be, mert a vegeredmeny gyakran nagyon porlekony, osszetorik. Hasznalatakor javaslanam keverni kukorica, vagy krumplikemenyitovel.
      A sutopor hasznalatakor legy figyelemmel, hogy glutenmentes legyen! Nem mindig eleg az osszetevoket nezni, mert ebben az esetben nem biztos, hogy a gyarto ceg tudja a glutenmentesseget garantalni, mert valoszinu hogy ugyanabban a gyarban glutennal "szennyezett" termeket is keszitenek, csomagolnak. Ez vonatkozik a csokoladera, porcukorra is, es meg sokminden mas termekre is!
      Nagyon fontos, hogy a sutesnel/fozesnel ne legyen "glutennal valo szennyezodes" sem a sutoben, sem az elkeszites folyaman.
      roviden ennyit sikerult most gyorsan, de olvasgass utana a linken amit kuldtem.
      Nagyon kedves gesztus Toled a kollegad reszere elkesziteni valami finomsagot, biztosan sokra ertekeli majd!
      udv. Evi

      Koszider
      koszider / Koszider Mon, 2014-02-03 00:46

      Kedves Évi!
      Köszönöm a választ és a tippeket is, fogom tudni használni később is! (Éreztem én, hogy a sütőpor nem biztos, hogy gluténmentes!)
      Eddig is igyekeztem/igyekeztünk a kollégámnak való süteményt is készíteni, de még nem merészkedtem a rizskochnál messzebbre. Most már nézegetni fogom az oldaladat, ha ötletre van szükségem.
      Arra a bizonyos ünnepségre egyébként joghurtos-gyümölcsös, zselatinnal szilárdított édességet csináltam és mindenkinek ízlett. (A dolgomat tovább bonyolítja, hogy van egy muszlim barátunk is, aki meg "disznóságot" nem ehet - hát, sok szempontnak kell megfelelni. Pl. neki nem jó a zselatin, mert senki sem garantálja, hogy nem disznócsontból főzik!) Köszönöm a segítséget!
      Üdvözöl: Koszider

      gregoreva
      Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-12-23 14:19

      Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok neked és egész családodnak! :)
      Egészségben gazdag, békés, boldog új esztendőt, és amit még szeretnétek!.. :)
      Éva-Anyóca

      cafika
      Cafika / cafika Thu, 2014-01-02 23:19

      Kedves Éva-Anyóca,
      köszönöm a jókivánságokat, viszont kivánok Neked és családodnak boldogságban, egészségben , szeretetben és minden jóban bövelkedö új évet!
      puszi, Évi

      reninike
      reninike Wed, 2013-02-13 18:14

      Szió!
      Örülök, hogy ráleltem az oldaladra, 17 hónapos kisfiamnál nagyjából 1 hete derült ki hogy lisztérzékeny! Nagyon jók a receptjeid! Segítséget szeretnék kérni, nem tudom hogy a piskótát hogy csináljam neki, milyen lisztből lenne érdemes?? És kelt tészta, mondjuk aranygaluskához,vagy buktához??
      Teljesen el vagyok veszve, mert a családban,nincs ilyen "érzékeny"!! kérlek segíts!
      Előre is köszönöm, puszi:Reni

      cafika
      Cafika / cafika Sun, 2013-03-31 00:00

      Szia Reni!
      bocsi, hogy csak most valaszolok..
      hogy vagytok? pici fiad biztos nagy kòpè màr! A dr. Schàr-mix-B je mindenkèppen jo a kelt tèsztàkhoz. En altalaban mar keverni szokom a tiszta liszteket (hajdina, rizs, kukorica) kemènyitovel (ami lehet kukorica, krumpli, vagy rizs), kb. ilyen aranyban: 200 g+200 g liszt (altalaban 2fajta)+100 g maizena(vagy mas kemenyito)
      az edes sutikhez is hasznalhatsz dr. Schàr farinat, vagy mixC-t, de en erre is keverni szokom a fent emlitett mennyiseg szerint.
      keszulok kenyersuto gepet venni, mert mostanaban nincs sok idom sutni, igy kenytelen vagyok kesz "kenyeret" venni, de sok adalekanyagot tartalmaz, ezert szeretnek venni, mert otthon sutottnek tudod pontosan az osszetevoit, na es finomabb is.
      Aranygaluskat is csinaltam (sajnos nem irtam le a pontos hozzavalokat, csak szemre), jo lett, hajdinalisztbol. Kukoricalisztet ha hasznalsz, sutinek, vagy kenyerhez, legyen nagyon aprora orolt.
      Hirtelen nem tudok mast irni,
      ha van kerdesed, batran irj, valaszolok!
      nagyon kellemes husveti unnepeket kivanok Neked, es legyel olyan kedves, szamolj be, hogy haladtok a sutes fozessel!
      puszi, Evi

      katica49
      katica49 Thu, 2012-10-25 15:32

      Üdv!
      Nagyon örülök, hogy rá találtam az oldaladra, mert egy éve diagnosztizálták a liszt és tej allergiámat. Cöelika és laktóz intolerancia. A kettő együtt katasztrófa. Na de ezt az állapotot nem kell neked bemutatnom. Palacsintát szeretnék csinálni, de nem az igazi. Mivel kisérletezem még. Kukorica, rizsliszt ez a kettő amit használok. Tudom van többféle is de még nem jutottam el odáig, hogy kipróbáljam a többit is. Megcsinálom a te általad leírt recept alapján a palacsintát és majd megírom, hogy sikerült. Megszeretném kérdezni, hogy mivel pótoljam a rost anyagokat. Ugye én azelőtt teljes kiörlésű kenyeret ettem. Most milyen kenyeret egyek vagy süssek. Az a baj, hogy szeretek sütni főzni, de a gluténmentes más és nem úgy sikerül ahogyan szeretném. Bocsi a hosszú levél miatt. További szép napot. Ja és nagyon helyesek vagytok a pici lányoddal. Kati

      cafika
      Cafika / cafika Sun, 2012-10-28 23:34

      szia Katica,
      köszi a kedves szavakat ;-)
      nagyon is megértelek !! hisz egy cipöben járunk !! a lényeg, hogy ne keseredj el !! az nem baj, ha szeretsz sütni-fözni, az csak elöny!! nézd mindennek a jó oldalát !! én rengeteg új alapanyaggal ismerkedtem meg, és a sütés fözés is megyeget, én is szeretek a konyhában ténykedni. igaz, hogy más, de megkell szokni, és benne van a pakliba, hogyha kisérletezel, a végeredmény lehethogy a kukában fog landolni, elsöre, de aztán majd sikerül !!
      használhatsz szójalisztet, teljes kiörlésü rizslisztet, hajdinalisztet, tapioka lisztet, mandulalisztet, csicseriborsólisztet, gesztenyelisztet, kukoricalisztet, kölest, szezámmagot, szotyolát, tökmagot, mákot,lehet kapni almarostot is, ha kenyeret sütsz, hasznos lehet. én a kenyeret szeretem otthon sütni, de ez sajnos nem megy mindig, akkor szoktam száraz kukoricakenyeret venni, vagy rizspuffancsos kenyeret, esetleg a dr. schär-töl csomagolt kenyeret.
      most hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem hasznát tudod venni és neharagudj, hogy csak most válaszoltam, de nem volt idöm..
      Neked is nagyon kellemes hetet, jó sütést fözést, és ha bármi kérdésed van, írj!!!!
      üdv. Évi

      V.Kata
      V.Kata Tue, 2012-09-11 10:32

      Cafika, nagyon szépek Vagytok!
      Hatalmasat nőtt a kislányod!
      Üdv:Kata

      cafika
      Cafika / cafika Wed, 2012-09-12 16:01

      Kata, köszi szépen :-)) nagyon kedves vagy !!!
      kellemes hetet kivánok,
      üdv. Évi

      Lillus-M
      Lillus-M / Lillus-M Sun, 2012-04-01 21:02

      Szeretném megkérdezni, hogy nincs véletlen jó gluténmentes pizzarecepted? Schar lisztből próbáltam már, de olyan vastagra keltek, a gyerekek ugyan nem reklamáltak, de nekem nem szimpatikus. Az olaszokban bízom, már tutira kitalálták a tökéletes gluténmentes pizzatésztát. Ha van ilyened légyszi tedd közkinccsé!!! Millió köszönet

      anna1957
      anna1957 Sun, 2012-02-12 18:20

      Szia Cafika! Ràbukkantam a salàta receptedre,amit annyira olaszosnak èreztem,hogy megkellett
      nèznem a profilodat,ami beigazolta a sejtèsemet,hogy te is olaszban èlsz.Feltudnànk venni valamilyen
      mòdon a kapcsolatot?Pl.facebook,e-mail vagy skype.e-mail cimem:markus.ildiko@gmail.com
      Szeretettel udvozollek ès gratulàlok a receptjeidhez!!!!

      cafika
      Cafika / cafika Tue, 2012-02-14 23:13

      Szia Anna,
      erre a cimre irtam az e-mailt, jelezz ha megkaptad, vagy ha nem, akkor itt. kerestelek a facebookon, de nem talàltalak :-(
      kòszi a kedves szavakat :-)
      remélem egymàsra talàlunk elòbb vagy utòbb,
      szia addigis,
      évi

      bankrisz
      bankrisz Thu, 2012-01-05 21:21

      Szia! Nagyon örülök, h rátaláltam a receptjeidre, nálunk a 8 éves lányom lisztérzékeny. Köszönöm a recepteket!!!! Kriszta

      cafika
      Cafika / cafika Fri, 2012-01-06 18:47

      szia Kriszta,
      nagyon örülök, hogy a receptjeim megkönnyítik a sütést- fözést a nagylányod részére, remélem, találsz majd a kedvére való finomságot köztük !!
      üdv. Évi

      erika090
      erika090 Fri, 2011-05-06 08:47

      Szia Évi.
      Ha nem vagyok tolakodó itt is kérdeznék valamit. Piskótát ugyanúgy sütöm mint ahogy leírtad a piskótetekercsben, CSAK mitől van hogy szépen feljön a piskóta már vagy 45 perce sütöm a teteje is kezd szépen aranylani,de a közepe tiszta híg, egyszerüen nem sül meg.de ha tovább sütöm a széle már kiszárad.mindig így járok és nem tudom hogy mi a baj. előmelegítem a sütőt is.
      Előre is köszönöm.

      cafika
      Cafika / cafika Fri, 2011-05-06 14:49

      szia Erika,
      nem tudom mi lehet az oka..az elsò, hogy nem szabad kinyitni a sùtòt sùtès kòzben. nem jo lègkeverèsesen sùtni, ès kòzèpen jo sùtni.
      probàld meg a hòfokot emelni az elòmelegitèsnèl ès a sùtèsnèl 220 fokra, aztàn 20 perc utàn 200 fokra csòkkenteni. ez be szokott jònni. (ha nemigen pirul a teteje., akkor lehethogy sùtheted vègig 220 fokon)
      minden sùtò màs, szerintem itt a hòfok a galiba.
      remèlem sikerùl!!!!
      majd jelentkezz, ès bàtran kèrdezz, mert tudom, hogy a kezdet nem egyszerù, de meglàsd idòvel ugy megszokod majd, mint ha mindig igy sùtòttèl volna!!!
      nàlam sokminden landolt màr a kukàban a sùtès utàn, de fel a fejjel, mert aki mer, az nyer!!!!
      mèg 1x kellemes hètvègèt (kèt ll-lel :)
      ùdv. évi

      bokine
      bokine / bokine Wed, 2011-04-20 10:36

      Kedves Cafika!
      Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, sok-sok szeretettel:Erika

      bokine
      bokine / bokine Tue, 2011-03-01 10:09

      Szia Cafika!
      Megint egy új kép, nagyon tetszik. A kislányod pedig elbűvölő a gyönyörű szemeivel..... Minden jót kívánok kedves családodnak. Puszi: Erika

      cafika
      Cafika / cafika Sun, 2010-12-12 15:19

      szia Mindenkinek !!
      most kisérletezem a mákos bejglivel :)
      ha jó lesz, felrakom...
      üdv. Évi

      cafika
      Cafika / cafika Tue, 2010-11-09 16:01

      szia Boribon,
      Eszter a segítségedre sietett,remélem, sikerült feltenned a receptet!! ha lehet, ne csak egyet, hanem sokat tegyél fel :-)))
      én is (ahogy idöm futja) rakok fel majd recepteket, majd jönnek az olasz konyha receptjei is ;-)
      várom a sütidet :)
      üdv. Évi

      bokine
      bokine / bokine Mon, 2010-11-08 11:20

      Cafika, gyönyörűek vagytok, csoda szép kisbabád van, gratulálok!!! Üdv: Bokros Erika

      cafika
      Cafika / cafika Tue, 2010-11-09 16:12

      szia Erika,
      nagyon aranyos vagy, köszönjük szépen :)
      finomak a receptjeid, mentettem is el belölük. a képek is gyönyörüek!!
      üdv. Évi

      Törölt Felhasználó
      Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-10 09:31

      Köszönöm!!! Üdv: Erika

      cafika
      Cafika / cafika Tue, 2010-11-09 16:04

      szia Eszter,
      kedves vagy :-* és köszi a gyors választ Boribonnak
      már 7 kg-s a szivem
      puszi,
      Évi

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Mon, 2010-11-08 09:52

      Szia Boribon!
      Egy kisebb képszerkesztő programmal át kell mértezni 421x298 pixel nagyságúra a képet, amit fel szeretnél tenni. Akkor már jól fog működni.
      Eszter

      Boribon
      Boribon / Boribon Sun, 2010-11-07 03:44

      Szia Cafika! Eloszor is, nagyon edes a babad! Orommel lattam, hogy Olaszorszagban elsz. Feltennel, legyszi, par igazi, altalunk kevesbe ismert receptet? (pl. anyosod egy-ket specialitasat:-)) Nagyon szeretem a mediterran konyhat, ezert orommel olvasnek valami ujdonsagot. Koszi! En fel akartam tenni egy glutenmentes sutit, nagyon finom, de nem sikerul, mert tul nagy a fajl. Ti mit csinaltok a fajllal feltoltes elott?

      cafika
      Cafika / cafika Wed, 2010-11-03 09:11

      jaj, itt valamit elpuskàztam :-(
      a kislànyom màr elmult 4 honapos :-)
      jò sùtès-fòzèst mindenkinek
      ùdv. èvi

      nyamóka
      nyamóka / nyamóka Sat, 2010-10-23 13:57

      De édesek vagytok! Az én szívemet megmelengettétek, az biztos! :-)
      Tündéri a kép! :-) Egészséget és minden jót nektek!
      Üdv: Éva

      cafika
      Cafika / cafika Sun, 2010-10-24 12:44

      szia Éva, nektek is minden jót :)
      kellemes vasárnapot & fözöcskézést
      Évi :) és Bianca

      cafika
      Cafika / cafika Sat, 2010-10-23 12:59

      Szia Mindenkinek,
      egy nagy mosolyt kùldùnk mindenkinek, remèlem megmelegìti a sziveteket ebben az òszi hidegben.
      ùdv. Cafika

      cafika
      Cafika / cafika Mon, 2010-09-27 09:32

      szia mindenkinek, itt van a kicsi kincsem, kivàncsi mindenre ès ùdvòzòl benneteket, ès jo sùtès-fòzèst kivànunk mindenkinek !! :)
      szuper ez az web-oldal !!!!
      puszi
      cafika

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Wed, 2010-09-08 19:38

      Most nézem csak, hogy új képed van fenn! De jó! Olyan igazi mosolygóóóóóóóós! :-)
      Ugye jól vagytok?
      Puszi!

      cafika
      Cafika / cafika Sat, 2010-09-11 21:20

      szia Eszter :)
      òrùlòk, hogy tetszik a kèp :)
      jòl vagyunk, kòszi szèpen, zajlik az élet egyszòval nem unatkozunk :)
      remélem Te is jòl vagy !!
      puszi,
      cafika

      szurosp
      Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-07-04 10:33

      Kedves Cafika! Szívből gratulálunk! Nagyon sok örömet, egészséget és boldogságot kívánunk az egész családnak szeretettel: Mr&Mrs Smith és Jr Smith is! :)))

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Sun, 2010-07-04 10:32

      Sok-sok szeretettel gartulálunk és puszilunk benneteket!!! :-)))

      Gargoyle
      P. / Gargoyle Wed, 2010-06-30 15:13

      Aranyos ez a kép! Köszi, hogy lecserélted az előzőt! Persze nem bánnám, ha jobban látszanál, de azért nem szeretnék telhetetlen lenni. ;-)
      Hogy vagy? Egyben vagytok még? :-)
      Puszi!