Még több csokitorta!

Jöhet még egy csokitorta? Múlt héten céklával párosítottam, most egy kevésbé formabontó receptet hoztam - körte és csoki találkozása, a randiból a liszt azonban most kimarad!

Körtés-mogyorós csokitorta

A csokitortával már bűvészkedem egy ideje, legutóbb céklával sütöttem meg, de mivel a gyümölcsös piték, lepények iránti rajongásomról már többször írtam, így talán nem nagy meglepetés, hogy ősszel sem tudok leállni… a gyümölcsök édes tésztába sütése egyszerűen lenyűgöz, és ősszel szerencsére a körte adja magát ehhez a szenvedélyemhez.

Lisztmentesen, csakis étcsokival, a lehető legkevesebb cukorral készül ez a torta - igen, ez is lehetséges! Tömény csokoládé, követhető recept - tökéletes vendégváró, de szombat délutáni olvasáshoz sem választanék mást.

A körtés torta receptjét itt olvashatod

El ne felejtsem! Igen, mogyoróval is tuningoltam ezen a recepten, persze kihagyható, de nem biztos, hogy érdemes. Összeaprítva nagyon jó, de egészben is maradhat, ha nincs kedved/időd/lehetőséged apróra zúzni vagy darálni a mogyorót. Az tényleg nem átugorható lépés, hogy a tojásfehérjéket keményre kell verni, egészen addig, amíg a tálat felfordítva sem folyik ki a hab.

A csokit és a vajat melegítsd fel nagyon alacsony hőmérsékleten - jó lenne vízgőz fölött, de ha ehhez éppen nincs türelmed, akkor az alacsony hőmérsékleten való olvasztás is megteszi…

S hogy mire föl ez a nagy lisztmentességmánia? Mára nagyon sokan érzékenyek erre az évszázadok óta fogyasztott alapanyagra, mert a benne található glutén sokak számára okoz emésztési problémákat, így következetesen kerülniük kell a hagyományos lisztet, és gluténmentes táplálkozást kell folytatniuk. Ez a csokitorta bomba ötlet, a körtéket ne szeleteljük, félbe vágva, kimagozva kell a tészta tetejére rányomni őket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...