Még több csokitorta!

Jöhet még egy csokitorta? Múlt héten céklával párosítottam, most egy kevésbé formabontó receptet hoztam - körte és csoki találkozása, a randiból a liszt azonban most kimarad!

Körtés-mogyorós csokitorta

A csokitortával már bűvészkedem egy ideje, legutóbb céklával sütöttem meg, de mivel a gyümölcsös piték, lepények iránti rajongásomról már többször írtam, így talán nem nagy meglepetés, hogy ősszel sem tudok leállni… a gyümölcsök édes tésztába sütése egyszerűen lenyűgöz, és ősszel szerencsére a körte adja magát ehhez a szenvedélyemhez.

Lisztmentesen, csakis étcsokival, a lehető legkevesebb cukorral készül ez a torta - igen, ez is lehetséges! Tömény csokoládé, követhető recept - tökéletes vendégváró, de szombat délutáni olvasáshoz sem választanék mást.

A körtés torta receptjét itt olvashatod

El ne felejtsem! Igen, mogyoróval is tuningoltam ezen a recepten, persze kihagyható, de nem biztos, hogy érdemes. Összeaprítva nagyon jó, de egészben is maradhat, ha nincs kedved/időd/lehetőséged apróra zúzni vagy darálni a mogyorót. Az tényleg nem átugorható lépés, hogy a tojásfehérjéket keményre kell verni, egészen addig, amíg a tálat felfordítva sem folyik ki a hab.

A csokit és a vajat melegítsd fel nagyon alacsony hőmérsékleten - jó lenne vízgőz fölött, de ha ehhez éppen nincs türelmed, akkor az alacsony hőmérsékleten való olvasztás is megteszi…

S hogy mire föl ez a nagy lisztmentességmánia? Mára nagyon sokan érzékenyek erre az évszázadok óta fogyasztott alapanyagra, mert a benne található glutén sokak számára okoz emésztési problémákat, így következetesen kerülniük kell a hagyományos lisztet, és gluténmentes táplálkozást kell folytatniuk. Ez a csokitorta bomba ötlet, a körtéket ne szeleteljük, félbe vágva, kimagozva kell a tészta tetejére rányomni őket.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?