Fizetni kell a McDonald's-ban, ha elvitelre kérjük az ételünket

Mostantól ha elvitelre kéred az ételedet, akkor pluszt pénzt számítanak fel a kasszánál.

A HVG egyik olvasója számolt be arról, hogy elviteles díjat vezetett be a McDonald’s: nyolcvan forintot számol fel akkor, ha valaki nem az étteremben eszi meg a rendelt ételt, hanem elvitelre kéri. A Flórián téri McDonalds'sban jelzi a terminál, hogy az autós kiszolgálásnál is ki kell fizetni ezt az összeget.

Fizetni kell a McDonald's-ban, ha elvitelre kérjük az ételünket

A cég honlapján is feltünteti, hogy elvitelre történő vásárlás esetén elviteli díj kerül felszámolásra, vásárlási tranzakciónként egyszer. Az ugytudjuk.hu a meki telefonos applikációjában is észrevette, hogy jelzik a 80 forintos többletet, ha elvitelre kérik a vásárlók az ételüket.

A lap egyik olvasója azt írta, ők úgy játszották ki a rendszert, hogy helyben fogyasztásra rendeltek, majd kértek külön egy papírzacskót, amit ingyen megkaptak, és abban vitték magukkal az ételt.

A HVG egyébként megkereste az étteremláncot, hogy megtudják, pontosan mikor és milyen okból vezették be az elviteles díjat, de egyelőre nem kaptak választ.


Még több hír a nagyvilágból:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?