Mutatjuk, mit készíts a másnapos fánkokból

Valljuk be, hogy kihűlten, másnaposan már nem olyan finom egy fánk, de szerencsére készíthetünk belőle más egyéb finomságokat is.

Azt kiszámolni, hogy pontosan mennyi fánkot süssünk a családnak, nem egyszerű feladat, így egyáltalán nem lepődnénk meg, ha te is elszámoltad volna már magad. Bár a megmaradt, kihűlt, másnapos fánkot is szívesen elfogyasztjuk, azért valljuk be, hogy nem ad olyan ízélményt, mint frissen.

Mutatjuk, mit készíts a másnapos fánkokból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-oldalán ajánlást tett arra, hogyan adj új életet a másnapos fánkoknak.

Dobjuk fel őket!

A cikk szerint kiváló ötlet lehet, ha darabjaira tépkeded a fánkokat, és főzött vanília- vagy csokikrémmel leöntöd, majd az egészet megsütöd egy kivajazott, hőálló edényben. Már készen is van a fánkrakottas!

A máglyarakás is nagyon jó megoldás lehet, mellyel nemcsak a maradék fánkot mentheted meg, de a kissé megráncosodott almákat és a felbontott lekvárt is. Ha pedig a korábbi sütésből maradt néhány tojásfehérje, akkor azt is ellőheted.

Sütinyalókát is készíthetsz belőle, mely a gyermekek nagy kedvence. Áztasd be egy kevés tejbe a szikkadt fánkokat, azonban ügyelj rá, hogy ne szívja meg magát túlságosan. Ezután a tésztamassza lazításához használhatsz egy kevés lekvárt, krémsajtot, mascarponét vagy akár tejszínt. A cél a formázható állag – ha a massza túlságosan lágy lett, adhatsz hozzá kekszmorzsát vagy babapiskótát is a kívánt állag eléréséhez. Szúrd a kis gömböket pálcára, mártsd őket csokiba, majd díszítsd őket kedved szerint.

Forrásunk volt.


Még több maradékmentés:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...