Mutatjuk, mit készíts a másnapos fánkokból

Valljuk be, hogy kihűlten, másnaposan már nem olyan finom egy fánk, de szerencsére készíthetünk belőle más egyéb finomságokat is.

Azt kiszámolni, hogy pontosan mennyi fánkot süssünk a családnak, nem egyszerű feladat, így egyáltalán nem lepődnénk meg, ha te is elszámoltad volna már magad. Bár a megmaradt, kihűlt, másnapos fánkot is szívesen elfogyasztjuk, azért valljuk be, hogy nem ad olyan ízélményt, mint frissen.

Mutatjuk, mit készíts a másnapos fánkokból

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-oldalán ajánlást tett arra, hogyan adj új életet a másnapos fánkoknak.

Dobjuk fel őket!

A cikk szerint kiváló ötlet lehet, ha darabjaira tépkeded a fánkokat, és főzött vanília- vagy csokikrémmel leöntöd, majd az egészet megsütöd egy kivajazott, hőálló edényben. Már készen is van a fánkrakottas!

A máglyarakás is nagyon jó megoldás lehet, mellyel nemcsak a maradék fánkot mentheted meg, de a kissé megráncosodott almákat és a felbontott lekvárt is. Ha pedig a korábbi sütésből maradt néhány tojásfehérje, akkor azt is ellőheted.

Sütinyalókát is készíthetsz belőle, mely a gyermekek nagy kedvence. Áztasd be egy kevés tejbe a szikkadt fánkokat, azonban ügyelj rá, hogy ne szívja meg magát túlságosan. Ezután a tésztamassza lazításához használhatsz egy kevés lekvárt, krémsajtot, mascarponét vagy akár tejszínt. A cél a formázható állag – ha a massza túlságosan lágy lett, adhatsz hozzá kekszmorzsát vagy babapiskótát is a kívánt állag eléréséhez. Szúrd a kis gömböket pálcára, mártsd őket csokiba, majd díszítsd őket kedved szerint.

Forrásunk volt.


Még több maradékmentés:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...