Így nem lesz avas a sütésből megmaradt mák

A mák finom, a mák drága, a mákot (sem) szabad kidobni. Mentsük meg, ami megmaradt az ünnepi sütögetésből, mert minden szem aranyat ér! Napi Tippünk mákot ment:

Tudjuk jól, hogy az aranyat érő olajos magvak magas telítetlenzsírsav-tartalmuk miatt igen hamar megavasodnak, ha nem használjuk fel őket mielőbb, így a dió, a mák is veszélyben van, ha maradt a karácsonyi sütögetésből belőlük. A Maradék nélkül Facebook-oldala tippjeit követve megtudhatjuk, hogyan tárolva áll el legtovább a mák (és a dió).

A légmentesen záródó üveg a legjobb megoldás mák tárolására!

Jól zárható üveg

Az oxidációs folyamat lassítása érdekében mindenképpen válasszunk légmentesen záródó tárolót, főként üveget (pl. egy befőttesüveget, csatosüveget), és rakjuk a hűtőszekrénybe a mákot.

Sőt, ha tudjuk, hogy sokáig felé sem fogunk nézni, nyugodtan rakjuk a mélyhűtőbe!

Tipp: ez a tárolási mód ugyanúgy alkalmazható a dióra, mandulára, lenmagra, a szezámmagra, és más olajos magvakra.

Forrásunk volt.


Egy kis olvasnivaló az új évre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Leteszteltük az Ichigót, ami a legegészségesebb ázsiai street foodot ígéri...

Vajon hinne nekem bárki, ha azt mondanám, hogy megkaphat egy prémium minőségű, egészséges ázsiai fogást olyan áron, mintha egy körúti gyorsbüfében falatozna? Kevés dolgot ehetünk ma már 2-3 ezer forint között, főleg, ha egy belvárosi étteremről van szó. Egy újhullámos streetfood-hely mégis megugrotta a feladatot: pénztárcabarát módon kínál izgalmas fogásokat, magas színvonalon. Az Ichigóban jártunk, hogy saját magunk teszteljük le: valóban ez a város legegészségesebb (ázsiai) street foodja?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sosem volt ilyen egyszerű a főzés!

Ha unod a fűszerestasakok pakolgatását, nehezen látod át a fűszereket, és szeretnéd letudni a mindennapi főzést bevált receptekkel, akkor ezeket a fűszerkeverékeket számodra alkottuk meg!

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek