Így nem lesz avas a sütésből megmaradt mák

A mák finom, a mák drága, a mákot (sem) szabad kidobni. Mentsük meg, ami megmaradt az ünnepi sütögetésből, mert minden szem aranyat ér! Napi Tippünk mákot ment:

Tudjuk jól, hogy az aranyat érő olajos magvak magas telítetlenzsírsav-tartalmuk miatt igen hamar megavasodnak, ha nem használjuk fel őket mielőbb, így a dió, a mák is veszélyben van, ha maradt a karácsonyi sütögetésből belőlük. A Maradék nélkül Facebook-oldala tippjeit követve megtudhatjuk, hogyan tárolva áll el legtovább a mák (és a dió).

A légmentesen záródó üveg a legjobb megoldás mák tárolására!

Jól zárható üveg

Az oxidációs folyamat lassítása érdekében mindenképpen válasszunk légmentesen záródó tárolót, főként üveget (pl. egy befőttesüveget, csatosüveget), és rakjuk a hűtőszekrénybe a mákot.

Sőt, ha tudjuk, hogy sokáig felé sem fogunk nézni, nyugodtan rakjuk a mélyhűtőbe!

Tipp: ez a tárolási mód ugyanúgy alkalmazható a dióra, mandulára, lenmagra, a szezámmagra, és más olajos magvakra.

Forrásunk volt.


Egy kis olvasnivaló az új évre:

Legújabb receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Bodzasorbet

Az otthon elrakott vagy éppen boltban vett bodzaszörpöt két másik hozzávalóval és egy pofonegyszerű technikával könnyedén házi sorbet-vé alakíthatjuk. Tényleg érdemes kipróbálni, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.