Így nem lesz avas a sütésből megmaradt mák

A mák finom, a mák drága, a mákot (sem) szabad kidobni. Mentsük meg, ami megmaradt az ünnepi sütögetésből, mert minden szem aranyat ér! Napi Tippünk mákot ment:

Tudjuk jól, hogy az aranyat érő olajos magvak magas telítetlenzsírsav-tartalmuk miatt igen hamar megavasodnak, ha nem használjuk fel őket mielőbb, így a dió, a mák is veszélyben van, ha maradt a karácsonyi sütögetésből belőlük. A Maradék nélkül Facebook-oldala tippjeit követve megtudhatjuk, hogyan tárolva áll el legtovább a mák (és a dió).

A légmentesen záródó üveg a legjobb megoldás mák tárolására!

Jól zárható üveg

Az oxidációs folyamat lassítása érdekében mindenképpen válasszunk légmentesen záródó tárolót, főként üveget (pl. egy befőttesüveget, csatosüveget), és rakjuk a hűtőszekrénybe a mákot.

Sőt, ha tudjuk, hogy sokáig felé sem fogunk nézni, nyugodtan rakjuk a mélyhűtőbe!

Tipp: ez a tárolási mód ugyanúgy alkalmazható a dióra, mandulára, lenmagra, a szezámmagra, és más olajos magvakra.

Forrásunk volt.


Egy kis olvasnivaló az új évre:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...