Ezt készítsd a megmaradt kávéból a Nébih szerint

Gyakran előfordul, hogy több kávét készítünk a kelleténél, ahelyett azonban, hogy kiöntenénk, használjuk fel okosan a maradékot!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül elnevezésű programja Facebook-oldalán osztottak meg, mit is kezdj a megmaradt kávéval.

A szakértők tanácsa, hogy töltsd jégkockatartóba a megmaradt kávét, és tedd a fagyasztóba.

Azt javasolják, hogyha nem maradt elég, hogy csurig töltsd a tartót, akkor nyugodtan hígítsd fel egy kis vízzel.

Az így elkészült jégkockákat hideg vagy langyos tejbe, illetve tejeskávéba téve szuper házi jegeskávét kaphatsz. Ne felejtsd el azonban, hogy ezek a jégkockák már eleve tartalmaznak koffeint, tehát sok kávét már ne adj hozzá!

Forrásunk volt.


Megmentjük az összes maradékot:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek