Hozd a kedvenc bögréd, és mérd ki vele ezt az isteni mákos-meggyest

A meggy és a mák szuper párost alkot bármilyen édességben, legyen szó rétesről, tortáról vagy épp egy kiadós bejgliről. Most elhoztuk nektek ezt a bögrés sütit, hogy a lehető leggyorsabban tudjátok csillapítani a mák iránti epekedéseteket.

Hogy miért szeretjük a bögrés sütiket? Könnyű összeállítani a tésztájukat, gyorsan elkészülnek és a mérleg szinte feleslegesnek tűnik mellettük. Nem is beszélve arról, hogy nem kell egy fajta mellett elköteleznünk magunkat, könnyedén variálhatjuk az ízeket kedvünkre. Egy jól összerakott bögrés sütemény a legtapasztalatlanabb cukrászokon sem foghat ki, a végeredmény a biztos siker.

Recept a bögrés sütihez:

1/3 bögre szobahőmérsékletű vaj, 3/4 bögre (160g) porcukor, 2 db tojás, 1 bögre (250ml) tej, 1 bögre (160g) liszt, 1 csipet só, 1 csomag sütőpor, 1 bögre (160g) mák, 700g meggybefőtt

A mákos-meggyes bögrés süti receptjéért kattints a képre!

Elkészítés:

A vajat a cukorral, a tojásokkal, a tejjel, a liszttel, a sóval, a sütőporral és a mákkal összekeverjük egy robotgép segítségével. A tésztát simítsuk el egy kivajazott, magasabb falú tepsibe, amit akár zsemlemorzsával is kibélelhetünk, hogy biztosan ne ragadjon le a tészta.

A lecsepegtetett és kimagozott meggyet szórjuk szét a tészta tetején, majd rakjuk be az előmelegített sütőbe 30 percre, 180°C-ra.

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeleteljük fel. Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral a tetejét.

A mákos-meggyes bögrés süti receptjéért kattints a képre!

Bizony, bizony, mindössze ennyi időt és energiát kell belefektetni a sütemények ezen fajtájába. Tökéletes választás vasárnap délután, amikor szeretnénk csomagolni valami finomságot a koleszba visszaköltöző kamaszoknak. Könnyedén megúszhatjuk vele már a hét közepén édességért sorban álló éhes szájakat, és a hirtelen bejelentkezett vendégeket is. Próbáljátok ki diós-barackos változatban is!

Lesd meg a videón, hogy készül a mákos-meggyes bögrés süti:

A mákos-meggyes bögrés süti receptjét itt találod. Ments el megúszós sütinek, és küldd el annak, akiknek szintén nagy szüksége van rá!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?