Ha ezt látod a majonézen, azonnal dobd ki

Kellemetlen meglepetés érhet, ha nem figyelsz oda az alábbi jelekre, amikor majonézes ételt fogyasztasz.

A bársonyosan krémes és jellegzetes illatú majonézzel rengeteg fogás ízét fel lehet dobni. Gondoljunk csak bele, fogyaszthatjuk salátákkal, szendvicsekkel, hamburgerrel vagy néha napján akár egy szépen grillezett lazaccal is. És természetesen nem hiányozhat a franciasalátából és a kaszinótojásból sem! Az igazság azonban az, hogy még a legnagyobb majonézrajongókkal is megeshet, hogy egy időre elfeledkeznek a hűtő hátuljában megbújó majonézes tubusról. Ebben az esetben érdemes odafigyelni néhány jelre, amik azt jelzik, hogy a majonéz megromlott.

Ha ezt látod a majonézen, azonnal dobd ki

Használd az érzékeidet…és egy kis józan észt

Ha például a majonéz kellemetlen ízű és szagú, akkor nagy valószínűséggel megavasodott. De az is előfordulhat, hogy a mártás szaga egyenesen orrfacsaró, ha ezt érzékeled, akkor természetesen azonnal dobd ki. A kedvenc szószunkban tanyát verő penészt is könnyű észrevenni, hiszen a kis színes spórák hipp-hopp elterjednek benne.

Végül, de nem utolsósorban a majonéz megváltozott színe és textúrája is árulkodó jele lehet annak, hogy megromlott. Ha a tojássárgájából és növényi olajból készült majonéz színe barnássárgára változott, vagy kivált belőle az olaj, akkor ideje megválni tőle. Hidd el, hogy a gyomrod nagyon hálás lesz neked!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket az őrült konyhai ötleteket is fogadd meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek