Ilyen majonézt használj az ünnepi krumplisalátához, hogy tökéletes legyen

Azért, hogy az ünnepi krumplisaláta senkinek se okozzon gyomorproblémát, érdemes ilyen majonézt használni hozzá.

A krumplisaláta sok karácsonyi asztalról nem hiányozhat. Ez természetesen egyáltalán nem meglepő, hiszen egy igazán laktató, finom krémes salátáról van szó, mely köretként is szuperálhat. Azonban ilyenkor lehetséges, hogy kicsit többet készítünk, és napokig vesztegel a hűtőben, vagy esetleg kinnmarad szobahőmérsékleten. Azért, hogy ne legyen gyomorrontás vagy ételmérgezés a vége, a Nébih Oktatási Programjának csapata összeszedte, mire kell figyelni, amikor majonézes krumplisalátát készítünk:

Egy tál krumplisaláta
Ilyen majonézt használj a karácsonyi krumplisalátához, hogy tökéletes legyen

Most inkább felejtsük el a házi majonézt

Fontos, hogy ilyenkor inkább boltban kapható majonézt válasszunk! Ha mégis inkább házi majonézt készítenénk, akkor mindenképpen friss tojásokat használjunk, és rövid időn belül fogyasszuk el.

A bolti majonézt is tartsuk inkább a hűtőben, miután felbontottuk.

A krumplisaláta többi összetevőjéről se feledkezzünk el, hiszen a tejfölnek is van fogyaszthatósági ideje. Ez azt az időpontot jelöli, ameddig az élelmiszer még biztonsággal fogyasztható. Ha lejárt egy tejtermék, akkor már ne használjuk fel. A krumplira is érdemes odafigyelni, hiszen ha vöröshagyma mellett tároljuk, akkor gyorsabban megromolhat.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek