Itt található Magyarország legszebb piaci standja

A Vásárcsarnokok és Piacok Együttműködési Fóruma korábban, a Nyitott Piacok Napja alkalmából hirdette meg a felmenő rendszerű versengést. Nézzük, ki lett a nyertes.

A győri Vásárcsarnokban található az ország legszebb piaci standja, amit Markó Vendel, Markó Zöldség-Gyümölcs néven üzemeltet.

Vízügyes szakközépbe jártam, évekig vizes területen is dolgoztam, aztán a rendszerváltás környékén a testvéremmel gondoltuk, csinálunk egy vállalkozást, gombát kezdtünk termeszteni, de azzal nyáron nem tudtunk foglalkozni, ezért nyitottunk a Balatonon egy zöldségest, így kerültem erre a területre" – nyilatkozta Markó Vendel a Győrplusznak.

Itt található Magyarország legszebb piaci standja

Markó Vendel elmondta, hogy minden nap nagyon korán kelnek, és későn fekszenek, hiszen mindig friss áru kell a standra, ez pedig sok munkával és lemondással jár. De hozzátette, hogy nem panaszkodni szeretne, megéri a befektetett energia és idő.

A színek és a formák nagyon fontosak, de a legfontosabb, hogy a finom, friss áru szinte „folyjon le” a polcokról, legyen miből válogatnia a vásárlónak, ezt pedig folyamatosan felügyelni is kell

– mondta a tulajdonos, arra a kérdése, mi a szép stand titka.

Az országos győztes örül a sikernek, de nem dől hátra, komoly tervei vannak a jövőre nézve is, hiszen hamarosan új boltot nyit Téten.

Forrásunk volt.

Kép: Győrplusz


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.