Itt található Magyarország legszebb piaci standja

A Vásárcsarnokok és Piacok Együttműködési Fóruma korábban, a Nyitott Piacok Napja alkalmából hirdette meg a felmenő rendszerű versengést. Nézzük, ki lett a nyertes.

A győri Vásárcsarnokban található az ország legszebb piaci standja, amit Markó Vendel, Markó Zöldség-Gyümölcs néven üzemeltet.

Vízügyes szakközépbe jártam, évekig vizes területen is dolgoztam, aztán a rendszerváltás környékén a testvéremmel gondoltuk, csinálunk egy vállalkozást, gombát kezdtünk termeszteni, de azzal nyáron nem tudtunk foglalkozni, ezért nyitottunk a Balatonon egy zöldségest, így kerültem erre a területre" – nyilatkozta Markó Vendel a Győrplusznak.

Itt található Magyarország legszebb piaci standja

Markó Vendel elmondta, hogy minden nap nagyon korán kelnek, és későn fekszenek, hiszen mindig friss áru kell a standra, ez pedig sok munkával és lemondással jár. De hozzátette, hogy nem panaszkodni szeretne, megéri a befektetett energia és idő.

A színek és a formák nagyon fontosak, de a legfontosabb, hogy a finom, friss áru szinte „folyjon le” a polcokról, legyen miből válogatnia a vásárlónak, ezt pedig folyamatosan felügyelni is kell

– mondta a tulajdonos, arra a kérdése, mi a szép stand titka.

Az országos győztes örül a sikernek, de nem dől hátra, komoly tervei vannak a jövőre nézve is, hiszen hamarosan új boltot nyit Téten.

Forrásunk volt.

Kép: Győrplusz


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili