Egy éttermi vacsora elfogyasztásával segíthetjük az Élelmiszerbank munkáját

2022 őszén ismét meghirdeti Együnk Egymásért kampányát a Magyar Élelmiszerbank. Mivel az idei őszi-téli időszak elég nehéznek ígérkezik, még nagyobb összefogásra lesz szükség a rászorulók megsegítéséhez. A lakosság tagjai több étteremben, egy-egy fogás megvásárlásával járulhatnak hozzá a kampányhoz.

A hazai gasztronómiai élet egyik legnagyobb hagyományú jótékonysági összefogása az Együnk Egymásért kampány, amelyet a Magyar Élelmiszerbank minden évben meghirdet. Idén is sor kerül majd a kampányra, amelyre idén talán kétszer annyira szükség van, mint az előző években. A jelenlegi inflációs és rezsiproblémák minden háztartásnak gondokat okoznak majd, a rászoruló családok azonban sokkal nagyobb segítségre szorulnak. Az Együnk Egymásért kampány keretében egy-egy éttermi vacsora elfogyasztásával támogathatjuk az Élelmiszerbank munkáját.

A Pomo D’oro-ban kérhető fogás Gyöngytyúk és zeller variációk laskagombával, fekete szarvasgombával

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2022 őszén is elindítja a hazai gasztronómiai élet egyik legnagyobb hagyományú jótékonysági összefogását, az Együnk Egymásért programot.

Szeptember és december között ismét arra kérjük a céljainkkal egyet értő vállalati közösségeket, valamint éttermeket, cukrászdákat és kávézókat, hogy segítsék egy-egy főétel, sütemény vagy menü árából az Élelmiszerbank étel- és életmentő munkáját.

Segítsük a krízishelyzetben lévőket!

Sajnos az élelmiszerárak példátlan emelkedése és a rezsiköltségek elszabadulása miatt a rászorulói igények egyre csak emelkednek. Az előttünk álló ősz és tél kritikusnak ígérkezik. Enyhítsük a nélkülözők terheit, tegyünk közösen az élelmiszerpazarlás és a nélkülözés csökkentéséért az Együnk Egymásért program keretében 2022-ben is!

Csatlakozási lehetőségek

A kezdeményezéshez nagyon egyszerűen lehet csatlakozni. Mindössze annyi a dolgunk, hogy a szeptembertől év végéig tartó időszakban keressük fel a kampányban részt vevő éttermek egyikét, és válasszuk a jótékonysági fogásukat. A csatlakozó fővárosi éttermek között találjuk az Arany János utcai Trattoria Pomo D’oro olasz éttermet is, aki hosszú évek óta résztvevője a kampánynak. Idén az őszi ajánlatukban az első fogások és a főételek árából 300 forinttal támogatják az Élelmiszerbankot.

Ha szívesen látogatna vidékre, ajánljuk figyelmébe a villányi  Mandula Étterem és Bor-Bár-t, aki egy általuk kiválasztott főételből, minden eladott adag után az ár 50%-át ajánlja fel támogatás céljából.

A Mandula Étterem Bárány osso bucco-ja

A program vállalati csapatépítő programként is segítségnyújtás lehet a rászorulóknak – egyszerűen megvalósítható közösségi program keretében a dolgozók ilyenkor saját kezűleg készített finomságokból szerveznek börzét, ahol pénzadományokért kínálják kollégáiknak az édességeket.

További információk a kampány honlapján érhetők el.

Címlapról ajánljuk

4 hely a Normafán, ahol jóllakhatunk...és nem csak rétessel!

A Normafa a budapestiek menekülőhelye. Ha sok már a betonból, zajból és dugóból, a Széll Kálmán térről tömegközlekedéssel mindösszesen 30-40 perc alatt felérhetünk oda, amiről Sisi hercegné elragadtatással így nyilatkozott: „Csodálom az embereket, miért mennek oly messze vidékre nyaralni, mikor e hegyek s az itteni kilátás kiállja a versenyt a legszebb világrészekkel.”

Nosalty

További cikkek