Ma nyolc hazai étteremben is lehet francia menüsort enni

Nyolc magyar étterem is részt vesz a francia gasztronómiai világünnepen hétfőn.

Franciaország magyarországi nagykövete, Éric Fournier elmondta, hogy a rendezvényhez - amelyet tavaly hívtak életre - világszerte több mint 1300 étterem csatlakozott. Ahhoz, hogy egy vendéglátóipari egység részt vegyen az eseményen, klasszikus francia menüsort kell felszolgálnia - tette hozzá.

A nagykövet szerint a Gout de France azoknak való, akik minőségi konyhát keresnek. A rendezvény alapötlete egyszerű, szeretnék március 21-ét, a tavasz első napját összehozni a minőségi gasztronómiával - mondta.

Éric Fournier kiemelte, hogy a francia konyhának a csigán és a sajtokon kívül a béka, a libamáj és a különböző desszertek a specialitásai. Híresek továbbá a francia kukták és serpenyők, amelyek megtartják az ételek ízét , valamint a kések, amelyek használatával időt lehet spórolni.

A résztvevő 8 étterem:

Araz Étterem - Budapest

Béterv- Budapest

Borssó Bisztró - Budapest

Café Dumas - Budapest

Chianti Étterem - Veszprém

Larus Étterem - Budapest

LouLou - Budapest

Zona - Budapest

Részletek itt.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy a magyar éttermekben nagyon jól el tudják készíteni a speciális francia ételeket, az országban ugyanis minőségi alapanyagokkal főznek, és az emberek igen kreatívak.

(NOSALTY/MTI)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...