Los Angelesben is felkapták az islert

Nagyszerű karácsonyi sütiként ajánlotta olvasóinak az islert a Los Angeles Times hírportál, amit magyar sütireceptként népszerűsítettek a tengerentúlon. 

Az LA Times karácsonyra ajánlotta olvasóinak az isler elkészítését, méghozzá a neves újság saját sütiversenyének egyik döntőse, a Redondo Beach-ben élő, feltehetőleg magyar felmenőkkel rendelkező Monika Csaszni receptjéből.

A közhiedelem szerint először I. Ferenc József tiszteletére készítették az akkori Osztrák–Magyar Monarchia területén fekvő Bad Ischl fürdővárosban a ma is működő Zauner Cukrászdában (Zauner Konditorei) 1849-ben. A süteményt valóban itt találták fel, de több mint 100 évvel később: egy Richard Kurth nevű cukrász alkotta meg az 1950-es években.

Az amerikai hírportál cikke szerint nincs felemelőbb, mint az édes málnalekvárral megtöltött "szendvicssüti", amit egy kis rummal, dióval és sok csokival kell megbolondítani - és amihez természetesen rögtön egy receptet is közöltek.

Csaszni beszámolója szerint pedig gyerekkorában nem telt el karácsony isler készítés nélkül, amit nagyanyja vidéki házában együtt sütött a család, míg apja a karácsonyfaállítással küszködött.

Ez is érdekelhet!

Egész Amerika a magyar lángosról lelkendezik!

(via LA Times)

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?