A Lidl megújuló termékeivel az egészségünk is jól jár majd

Tovább csökkenti a Lidl Magyarország egyes termékeinek só- és cukortartalmát. A lakosságot érintő súlyos egészségügyi problémák miatt döntöttek így még 2019-ben, amikor a program kezdődött.

2025-ig a termékek só- és cukortartalmának 20 százalékos csökkentését tűzte ki célul a Lidl még 2019-ben. A stratégia azóta egyre jobb számokat hoz: eddig cukorból 532,1 tonnával, sóból pedig 42 tonnával kevesebbet használnak. A Lidl programja a vásárlók egészségének megőrzését célozza, ugyanis a túlzott cukor- és sófogyasztás komoly problémákhoz vezethet.

A Lidl megújuló termékeivel az egészségünk is jól jár majd

Túlzott fogyasztás

Az optimalizálási program azért jött létre, mert a felmérési adatok alapján a magyar lakosság só- és cukorfogyasztása aggasztó képet mutat. A férfiak az ajánlott napi sómennyiség háromszorosát, a nők pedig kétszeresét viszik be.

Mindkét alapanyag túlfogyasztása komoly egészségügyi problémákat okoz: a cukor mértéktelen bevitelének könnyen elhízás és túlsúly lehet a következménye.

Ezen jelenségek miatt döntött amellett az áruházlánc, hogy 2025-re 20 százalékkal kevesebb cukor és só lesz majd saját márkás termékeikben.

Egyre kevesebb cukor

A magyar emberek egészségének támogatása vállalatunk stratégiájának egyik alappillére. Termékfejlesztéseink során 2019-től már 532,1 tonna cukorral és 42 tonna sóval kevesebbet használtunk fel az ízélmény befolyásolása nélkül, mellyel hozzájárultunk vásárlóink egészségének megőrzéséhez

- értékelte a stratégiát Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

2019-ben a só mennyiségét már 18 tonnával csökkentették, ez mostanra 24-re nőtt, a felhasznált cukor mennyisége is kevesebb lett 2021-re (az optimalizálás mértéke elérte a 335,8 tonnát).

Az érintett termékek elsősorban saját márkásak, a konkrét áruk listája október 14-től fel lesz tüntetve az aktuális akciós újságban és az áruház honlapján is.

A Lidl ezen kívül más területeken is tesz a vásárlók egészségéért: törekednek arra, hogy több természetes összetevő legyen termékeikben, miközben próbálják csökkenteni a tartósítószerek, ízfokozók, adalékanyagok és színezékek felhasznált mennyiségét is.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek a nagyvilágból:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...