Megálljt parancsolt a Lidl a felvásárlóknak az árstop miatt

Egyre többen vásárolják fel a Lidlben a hatósági árstop alá vont termékeket, a vállalat ezért komoly lépésre szánta el magát, és három terméket mostantól csak lakossági fogyasztóknak ad el.

Rohamosan vásárolják fel az árstopos termékeket a kisboltosok, cukrászdák, vendéglősök a szupermarketekben és a diszkontokban, ezért egyre többször fordul elő, hogy áruhiány alakul ki a boltokban – írja a Portfolio. A gazdasági lap szerint a jelenség egyik fő oka, hogy az októberi áron, a boltokban elérhető termékek olcsóbbak, mint amiket a beszállítók kínálnak.

Korlátozás helyett tiltást vezet be a Lidl a felvásárlóknak

A Lidl számára fontos, hogy a fogyasztókat mindig, minden időben ki tudja szolgálni, a felvásárlási hullám hatására, éppen ezért döntött amellett, hogy csak a lakossági fogyasztókat szolgálja ki.

A Lidl Magyarország elsődleges célja, hogy kiskereskedelmi vállalatként a fogyasztókat ki tudja szolgálni, ezért hozta meg azt a döntést, hogy mindösszesen három termék (csirkemell, cukor, liszt) kizárólag a lakossági fogyasztók számára érhető el

– közölte a Portfolio megkeresésére Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. A döntés alapján a vállalat már szolgálja ki a nagykereskedőket, ha cukrot, lisztet vagy csirkemellet szeretnének venni. A hírportál több forrásra hivatkozva is azt írja, hogy nem lenne meglepő, ha a következő időszakban a kiskereskedelmi vállalatok sorra jelentenék be a nagykereskedelmi kiszolgálás átmeneti felfüggesztését, valamint könnyen lehet, hogy több kiskereskedelmi vállalat is bevezet hasonló korlátozást.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

Sós sütemények karácsonyra

A sós sütemények különlegesebbé teszik az ünnepi menüt, kiváló alternatívát nyújtva az édességek mellett. Kényeztesd te is családodat saját készítésű sós ínyencségekkel ezen a karácsonyon!

Nosalty

További cikkek