Legjobb szülinapi torták gyerekeknek

Egy korábbi cikkben már írtam arról, hogy egy ovis szülinapra milyen finomságokat érdemes készíteni. Most a tortaötleteket vesszük számba.

Az első szülinapra

Ez a legspecifikusabb eset, mert az első szülinapra már igenis jár a torta, ezt mindenki megértheti, de még korlátozott azoknak az alapanyagoknak a száma, amelyeket felhasználhatunk a sütéshez. Persze sokaknál ilyenkorra már bevezetik a búzalisztet és a tejtermékeket a hozzátáplálásba, de az sem ritka, hogy az egy éves gyerekek étrendjében a szülők még mellőzik ezeket a hozzávalókat.

A kefíres málnatorta receptjéért kattints ide!

Általában azonban egyévesen még nem fogyaszthatnak a picik mézet, csonthéjasokat (pl. diót és mogyorót), és a mérsékelt cukorbevitelre ill. fokozott gyümölcsfogyasztásra is nagyobb hangsúly kerül ilyenkor, mint az idősebb gyerekeknél. Jó választás lehet az első szülinapra egy zabpehely vagy rizsliszt alapú, gyümölcsös sütemény. Persze nem lesz olyan magas és látványos, mint egy cukrászdai torta, de ilyen korban a kicsik még attól az egy szál gyertyától is teljesen elájulnak, és ha még azt is hagyjuk nekik, hogy belenyúlkáljanak életük első tortájába, teljes lesz a siker.

Az összes többi szülinapnál

már könnyebb dolgunk lesz az alapanyagok tekintetében, ugyanakkor nehezebb a gyerekek igényéinek teljesítése terén. Elképesztő dolgokat képesek kitalálni, elsősorban nem is a torta ízére vonatkozóan, hanem sokkal inkább a kinézetére. Hogy például legyen kisbaba alakú a torta vagy netán versenyautó. Ügyesebb kezű anyukáknak talán nem lesz gond megfelelni az elvárásoknak, végső esetben rászúrhatunk egy marcipánfigurát is a tortára.

Azért kisebb korban még inkább bánjunk csínján a színezékekkel és a cukorral, persze, egy évben csak egyszer van szülinapja annak a gyereknek, de tuti, hogy azon az egy napon nem mi leszünk az egyetlenek, akik el akarjuk őt kápráztatni, és minden esély megvan arra, hogy a nagynénik, nagymamák, keresztszülők stb. is beállítanak valami elképesztő tortacsodával.

Szerintem annál jobb döntést nem hozhatunk, mint hogy elkészítjük azt a tortát/süteményt, amiről biztosan tudjuk, hogy jól fog sikerülni, ami miatt nem érezzük feladatnak a sütést, és ami nagy eséllyel ízleni fog az ünnepeltnek. Ezért van nálunk minden szülinapon csokitorta, más-más külsővel.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Múltidéző bejgli a PENNY karácsonyi filmjében

Bejgli nélkül nincs karácsony! A bejgli a karácsonyi ünnepek elengedhetetlen süteménye, amiben ott rejlenek a családi hagyományok, a régi karácsonyok. Ahány család, annyiféle recept, annyi apró trükk, titkos hozzávaló, amelyektől minden bejgli kicsit más ízű lesz. A PENNY karácsonyi reklámfilmjében kibontakozó megható történet középpontjában is a bejgli áll. Íze visszahozza a gyermekkori emlékeket, a családi hagyományokat, és összeköti a generációkat.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.