A legjobb nyári savanyúságok

Ebben a nyári kánikulában friss, ropogós savanyúságra vágyunk, magában is megennénk. Ugyan tehetünk el belőlük télire is, de félő, hogy addigra nem marad!

Koviubi, te kis...

Nyáron szinte habzsoljuk a friss zöldségeket és gyümölcsöket, feltöltjük vitaminraktárainkat az ínséges téli időszak után. Ilyenkor érdemes a napsütötte finomságokból savanyúságot is készíteni, remélhetőleg fillérekért juthatunk majd az alapanyagokhoz.A nagy kedvenc, az örök befutó kovászos uborka, szinte egész nyáron ott lapul a hűtőkben. Fontos, hogy éréskor ne hagyjuk felforrni, mert nem lesz ropogós. Számos ízvariációja létezik, fűszerezzünk kedvünkre fokhagymával, kaporral, egyesek még a koriandert is bevethetik!

Kovászos uborka receptek itt >>

A vagány csalamádé

Másik nyári favoritunk a csalamádé, melyhez mindenképpen hibátlan zöldségeket, elsősorban rengeteg káposztát kell használnunk. Ehhez ízlés szerint válogathatjuk a többi hozzávalót: répát, mini dinnyét, vöröshagymát, paprikát, cukkinit vagy zöld paradicsomot. Minél többféle zöldséget mixelünk össze, természetesen annál finomabb lesz.

Csalamádéreceptek itt >>

A vegyes savanyúságok szintén nagy kedvencek, a képzelet szab csak határt a kreativitásunknak. Egyesek a karfiolra esküsznek, mások a répát teszik el, de az uborka szinte majdnem minden receptben megtalálható.

Egyszerűen csak tegyük el!

Fontos, hogy használjunk nagyon tiszta üvegeket a savanyúságokhoz és minimális tartósításra is szüksége van az eltett zöldségeknek, szalicilt minden nagyobb boltban kaphatunk. Az alapléhez cukor, és ecet és víz szükségesek általában, ez fogja aztán „kinyerni” a zöldéségekből az isteni, tiszta levet.

A legjobb savanyúság receptek itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.