A legjobb nyári savanyúságok

Ebben a nyári kánikulában friss, ropogós savanyúságra vágyunk, magában is megennénk. Ugyan tehetünk el belőlük télire is, de félő, hogy addigra nem marad!

Koviubi, te kis...

Nyáron szinte habzsoljuk a friss zöldségeket és gyümölcsöket, feltöltjük vitaminraktárainkat az ínséges téli időszak után. Ilyenkor érdemes a napsütötte finomságokból savanyúságot is készíteni, remélhetőleg fillérekért juthatunk majd az alapanyagokhoz.A nagy kedvenc, az örök befutó kovászos uborka, szinte egész nyáron ott lapul a hűtőkben. Fontos, hogy éréskor ne hagyjuk felforrni, mert nem lesz ropogós. Számos ízvariációja létezik, fűszerezzünk kedvünkre fokhagymával, kaporral, egyesek még a koriandert is bevethetik!

Kovászos uborka receptek itt >>

A vagány csalamádé

Másik nyári favoritunk a csalamádé, melyhez mindenképpen hibátlan zöldségeket, elsősorban rengeteg káposztát kell használnunk. Ehhez ízlés szerint válogathatjuk a többi hozzávalót: répát, mini dinnyét, vöröshagymát, paprikát, cukkinit vagy zöld paradicsomot. Minél többféle zöldséget mixelünk össze, természetesen annál finomabb lesz.

Csalamádéreceptek itt >>

A vegyes savanyúságok szintén nagy kedvencek, a képzelet szab csak határt a kreativitásunknak. Egyesek a karfiolra esküsznek, mások a répát teszik el, de az uborka szinte majdnem minden receptben megtalálható.

Egyszerűen csak tegyük el!

Fontos, hogy használjunk nagyon tiszta üvegeket a savanyúságokhoz és minimális tartósításra is szüksége van az eltett zöldségeknek, szalicilt minden nagyobb boltban kaphatunk. Az alapléhez cukor, és ecet és víz szükségesek általában, ez fogja aztán „kinyerni” a zöldéségekből az isteni, tiszta levet.

A legjobb savanyúság receptek itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.