A legelegánsabb és szexibb lekvár: így készül a légies RÓZSASZIROMLEKVÁR

Nagyon könnyű, egészen gyors, a végeredménytől pedig a mennyben érezheted magad: készíts gyönyörű és illatozó lekvárt rózsaszirmokból!

Ha kedvenceid a friss, kertben nyíló rózsák, a nyári virágillat, a szirmok selymessége, aromája, akkor mindezt a kenyeredre is kenheted, vagy mondjuk a süteményedre kanalazhatod – lekvár formájában! A jó hír, hogy csak pár fej rózsa kell hozzá, némi cukor, citromlé, víz és pektin.

Az eljárás gyors, egyszerű, a végeredmény pedig egy luxuslekvár, amit kanalazva a mennyben érezheted magad.

Mi kell hozzá?

  • 200 gr illatozó rózsaszirom (akár lehullott rózsáé is)
  • 600 gr cukor (fehér, barna, nád,eritrit, stb.)
  • 50 ml frissen facsart citromlé
  • 600 ml víz
  • pektin (1 kg gyümölcshöz nagyjából 6 g-ra van szükség – ebben az esetben a rózsaszirmok és a hozzáadott víz mennyiségét vegyük alapul - via)

via GIPHY

Elkészítés:

~ videón itt nézheted meg ~

Tegyük egy lábasba a megmosott, letépkedett rózsaszirmokat, adjuk hozzá a cukor harmadát, és masszírozzuk bele a virágokba, amíg össze nem esik, és levet nem enged. Adjuk hozzá a maradék cukrot is, a vizet és a citromlevet, és folytonos kevergetés mellett főzzük 20 percig.

Ezt követően mehet a pektin, amit egy kevés cukorral kikeverve hozzáöntünk a masszához, és forraljuk még 5-8 percig. Végezetül vegyünk ki egy picit a levéből, kanalazzuk egy kis tányérra, hagyjuk picit hűlni, és ha ujjal hozzányúlva ráncosodik, akkor már jó. A lekvárt sterilizált üvegekbe tölthetjük, és kész is!

Ehetjük süteményekre kanalazva, tejberizsre, panna cottára öntve, palacsintában, de magában vagy pirítóson is!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek