A legelegánsabb és szexibb lekvár: így készül a légies RÓZSASZIROMLEKVÁR

Nagyon könnyű, egészen gyors, a végeredménytől pedig a mennyben érezheted magad: készíts gyönyörű és illatozó lekvárt rózsaszirmokból!

Ha kedvenceid a friss, kertben nyíló rózsák, a nyári virágillat, a szirmok selymessége, aromája, akkor mindezt a kenyeredre is kenheted, vagy mondjuk a süteményedre kanalazhatod – lekvár formájában! A jó hír, hogy csak pár fej rózsa kell hozzá, némi cukor, citromlé, víz és pektin.

Az eljárás gyors, egyszerű, a végeredmény pedig egy luxuslekvár, amit kanalazva a mennyben érezheted magad.

Mi kell hozzá?

  • 200 gr illatozó rózsaszirom (akár lehullott rózsáé is)
  • 600 gr cukor (fehér, barna, nád,eritrit, stb.)
  • 50 ml frissen facsart citromlé
  • 600 ml víz
  • pektin (1 kg gyümölcshöz nagyjából 6 g-ra van szükség – ebben az esetben a rózsaszirmok és a hozzáadott víz mennyiségét vegyük alapul - via)

via GIPHY

Elkészítés:

~ videón itt nézheted meg ~

Tegyük egy lábasba a megmosott, letépkedett rózsaszirmokat, adjuk hozzá a cukor harmadát, és masszírozzuk bele a virágokba, amíg össze nem esik, és levet nem enged. Adjuk hozzá a maradék cukrot is, a vizet és a citromlevet, és folytonos kevergetés mellett főzzük 20 percig.

Ezt követően mehet a pektin, amit egy kevés cukorral kikeverve hozzáöntünk a masszához, és forraljuk még 5-8 percig. Végezetül vegyünk ki egy picit a levéből, kanalazzuk egy kis tányérra, hagyjuk picit hűlni, és ha ujjal hozzányúlva ráncosodik, akkor már jó. A lekvárt sterilizált üvegekbe tölthetjük, és kész is!

Ehetjük süteményekre kanalazva, tejberizsre, panna cottára öntve, palacsintában, de magában vagy pirítóson is!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...