Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leépítésbe kezdett a Spar – Múlt hónapban még dolgozókat kerestek, mi lehet az ok?

Néhány hete még több tucat meghirdetett állásra lehetett jelentkezni a SPAR üzletekbe, az áruházlánc azonban most létszámleépítésekbe kezdett. 
A 24.hu nemrég értesült arról, hogy egy vidéki Spar üzletben leépítések kezdődtek meg a kiskereskedőkre kivetett különadóra hivatkozva. 
 
 
Márciusban még több magyar üzlet keresett különböző pozíciókba munkatársakat a Spar üzleteibe, ráadásul még a bevétel is látványosan nőtt az utóbbi időkben, a különböző áruházláncok arról beszéltek, hogy március havában több vásárló fordult meg a boltokban, mint karácsony idején. 
 
A létszámleépítések mögött a májustól érvénybe lépő kiskereskedelmi különadó bevezetése áll, amely sávos rendszerben működik majd, ezáltal minél nagyobb egy cég bevétele, annál több adót kell fizetnie az államnak. Az új különadó bevezetése után 
 
  • az 500 millió forint éves nettó árbevétel alatt nem kell különadót fizetni, 
  • 500 millió és 30 milliárd forint között a bevétel 0,1%t kell befizetnie a cégnek, 
  • 30 milliárd és 100 milliárd forint között a bevétel 0,4%-át, 
  • 100 milliárd forint felett pedig az éves nettó árbevétel 2,5 %-át kell majd fizetnie a cégeknek. 

Mint az az index.hu cikkéből is kiderült, a legtöbb adót várhatóan a Tesco, a Lidl, valamint a Spar áruházláncoknak kell majd fizetniük, ezek a cégek ugyanis jóval meghaladják a 100 milliárdos éves bevételt. 

A 24.hu kérdésére a Spar megerősítette, hogy valóban leépítések kezdődtek a cégnél, most a járvány miatt bővített létszámot csökkentik, ugyanis a különadó bevezetése miatt az elmúlt hónapban felvett 900 ember megtartására a továbbiakban nincsen lehetősége a cégnek.

Ez is érdekelhet: 

 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!