Kumin Viktória titkos májpástétom receptje

Hosszú ideig esténként Kumin Viktóriától hallottuk a híreket, a komoly témák mellett azonban imád főzni. Most megosztja velünk a nagymama titkos májpástétom receptjét.

Az új munkád mellett – a Kossuth Rádióban vezeted a Trendidők című műsort – jut időd újítani a konyhában?

Szeretnék jobban elmélyedni az indiai konyhában. Főztem már pár fogást, egész jól sikerültek, mindenki imádta. Mostanában csináltam először thai tésztát is. Amit viszont eddig még sohasem próbáltam és most végre volt rá lehetőségem, az a hortobágyi palacsinta. Isteni lett.

Ahogy hallottuk, édesanyád minden születésnapodra készít valami finomat. Mi az?

Anyukámnak van egy különleges májpástétom receptje, hozzá foghatót sehol sem ettem eddig. Még nagymamám szakácskönyvéből származik, ami több mint 100 éves, tele, gyöngybetűkkel írt receptekkel. Abban még mindent zsírral főztek. Ez a májpástétom nagyon hosszú ideig készül, de mindent megér! Főzni, gőzölni kell, kuglóf formában készül és az a szülinapi ajándékom. Anyukám minden születésnapomra ezt készíti el, én kérem tőle. Most pedig megosztom veletek!

Titkos májpástétom receptje itt!

Hozzávalók

  • 1/2 kg csirkemáj
  • 1 nagy fej karikára vágott hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom vagy ketchup
  • só, bors, majoránna, pirospaprika

Elkészítés

  1. Pároljuk a hagymát kevés olajon üvegesre, a karikára vágott zöldpaprikát beletesszük, még egy kicsit keverjük, a megtisztított májat pedig hozzáadjuk.
  2. Ha a máj kifehéredik, akkor vegyük le a tűzről, fűszerezzük, majd egyet forralunk rajta. Ezt követően kiszedjük a májat és ledaráljuk.
  3. Két, áztatott, majd kinyomott zsemlét hozzákeverünk, majd 1 egész tojást és egy csipet sót.
  4. Az elkészült masszát a kivajazott és prézlizett formába beleöntjük. 2-3 órán keresztül gőz felett főzzük.
  5. Ha elkészült, akkor lehűtjük, kiszedjük a formából, és ízlés szerint tálaljuk.

Több mint egy évet töltöttél Ausztráliában, hoztál haza az ottani ízekből?

Igazi nemzeti, ausztrál étel nem nagyon van. Azt láttam, hogy teljesen másképp álltak a főzőcskézéshez, mint mi. Ott egy háziasszonynak nem kellett belepusztulnia a vasárnapi ebédbe, mint például itthon. Fognak pár szelet húst, felcsapják a barbecue-ra, elkészítik jó kis páccal és együtt töltik az idejüket. Van persze pár ausztrál étel, ami finom, ilyen például a pavlova, a zabkeksz.

Nálatok hogy néz ki egy vasárnapi ebéd?

Imádjuk a leveseket, ezért vasárnap mindig leves az első fogás. Legutóbb tárkonyos csirkelevest készítettünk, ami, azontúl, hogy finom, gyorsan készen is van.

Kumin Viktória kedvenc NoSalty-s receptjei

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek