Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Követendő példa: Kitiltották New Yorkból az ételes dobozokat

Január 1-től tilos hungarocellből készült, egyszer használatos ételes tárolókat árusítani a világ egyik legnagyobb városában. A kiszállító éttermek júniusig kaptak haladékot. 

Izgatottan várhatták már az év első napját New York város lakosai. Egyfelől január 1-től 15$/ órára emelték a város dolgozóinak minimálbérét (ez kb. 4230 forint), de a város természetvédő lakosai is fellélegezhettek egy kicsit: az év első napjától fogva tilos hungarocellből készült ételes dobozokat és poharakat forgalmazni a Nagy Almában.

Eszerint szépen lassan elkezdődik New York szeméttől való megszabadulása, hiszen a városban az ételes dobozok mellett a rengeteg papírpohár és műanyag tasak is évek óta problémát jelent a város lakóinak. A tiltás alól kivételt élveznek a hentesek, a friss húsokat ugyanis a hungarocellből készült dobozokban tudják kellő ideig hidegen tartani, valamint az olyan kisvállalkozások, amelyek papíron tudják bizonyítani, hogy a műanyag tárolók összetételük szerint nem szennyezik nagy mértékben a környezetet. 

A hungarocell tárolókat forgalmazó vállalkozások június 30-ig kaptak haladékot a tiltott anyagok eltüntetésére, a határidő lejárta után akár 1000$-os bírságot is szabhatnak azokra a helyekre, ahol ilyen műanyagban árulnak élelmiszert. 

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

használd_a_disqust
használd_a_disqust Sat, 2019-01-05 15:47

Én értem, hogy az egyik fajta szeméttől szabadulni akarnak. De miben fogják tálalni ezután? Arról nem szól a fáma.