„Friss vajas kifli lennék finom édeskés paradicsommal és egy pici sóval" – Konyhanyelven Kormos Lilivel

Konyhanyelven című sorozatunkban a Nosalty munkatársainak gasztronómiai kérdezz-felelekjét is olvashatjátok. Ezen a héten Kormos Lili, a Nosalty újságírója válaszol a villámkérdésekre.

Új interjúsorozatunkban a Nosalty csapata olyan kulisszatitkokról mesél nektek, amiket csak kevesen mernek/engednek megkérdezni. Ez a Konyhanyelven. Munka, magánélet és gasztronómia konyhanyelven, mert ebben a sorozatban nincsenek helyes vagy helytelen válaszok, nem a nagy szavakra és a nagy megmondásokra gyúrunk, hanem az őszinteségre. Lecsupaszítva, röviden, tömören, emberközelien és érthetően, sok-sok humorral – egyenesen a konyhából, ezúttal a Nosalty munkatársaitól.

Konyhanyelven Kormos Lilivel

Mit főztél utoljára?

Vajas-zsályás spagettit parmezánnal.

Mit hallgatsz főzés közben?

Általában podcastokat, mert főzés közben tudok a tartalomra figyelni, ráadásul megszoktam, hogy a szüleim, nagyszüleim rádió mellett főztek, úgyhogy ez az atmoszféra számomra elég otthonos.

Ki számodra az überséf?

Attól függ, honnan nézzük. Egyrészt a nagymamáim. A hazai mezőnyből Mizsei Jánost mondanám, a nemzetközi elitligából Heston Blumenthalt.

Mi az, ami mindig van a hűtődben?

Cukormentes zabtej, valamilyen currypasta és parmezán.

Nagymamám palacsintája, én a lekváros palacsinta feltétlen híve vagyok és akkor szeretem a legjobban, ha már egy kicsit "másnapos", összeállt. Végtelen mennyiséget tudok megenni belőle. Vagyis csak tudnék, de fegyelmezett vagyok és van tartásom. :)

Étel, amit soha nem eszel meg?

Paradicsomos káposzta.

A legemlékezetesebb étel, amit a munkád során kóstoltál?

Az Unicone télifagyija.

Te milyen étel lennél? Mi a "lélekételed"?

Friss vajaskifli finom édeskés paradicsommal és egy pici sóval.

Apukámmal a tojásos lecsón dolgozunk épp

Kedvenc, gasztronómiához köthető szavad?

Blansírozás. Semmi különös, de olyan kecses hangzása van.

Kedvenc piacod?

Hunyadi tér.

Közért vagy hipermarket?

Van egy áruházlánc, aminek nagy rajongója vagyok, úgyhogy hipermarket.

A másik bűnös élvezetem, a piacos lángos

Kedvenc hazai éttermed?

Nem klasszikus értelemben vett étterem, de a Kisüzem mindenképp, még sosem ettem rosszat náluk, és szívből csinálnak mindent, ez érződik is az ételeiken.

Ital, ami mindig levesz a lábadról?

Pohár hideg víz, bodzaszörp, roséfröccs

Film/mozi/sorozat, ami inspirál?

Stanley Tucci – Searching for Italy.

Könyv, amit legutóbb vásároltál?

Vonnegut – Éj anyánk.

Nagyon, de nagyon szeretek gasztronómiáról olvasni, Lénárd Sándor könyve egy kihagyhatatlan klasszikus, mindenkinek ajánlom, akinek hasonló addikciói vannak. Mellette egy juzus macaron, úgy emlékszem legalábbis :)

Konyhai eszköz/kütyü, amire a legbüszkébb vagy?

A Bialetti kotyogósom.

Magazin, amit mindig beszerzel?

HVG Pszichológia (majdnem mindig).

Gasztroprogram, amit sosem hagysz ki?

Nem hivatalos gasztroprogram, de minden nyáron megyünk a barátaimmal a kínai piacra vacsorázni, az sosem maradhat ki.

Úti cél, ahová mindenképp?

Nápoly.

Ahogy írtam, a Kisüzem az egyik kedvenc éttermem/helyem a városban, ez épp kapros-tejfölös tökfőzelék, vaslapon sült fasírozottal. Még sosem csalódtam bennük!

Hely(szín), ahol kikapcsolsz?

Hajós Sportuszoda.

Életed gasztroélménye?

Azt hiszem, az első sikerült kelttésztám.

Kedvenc mondás a konyhában?

Szeretettel.

Mindenkinek van szezonális komfort-foodja, az enyém a bundás kenyér citromos teával. Amint megcsap a rossz idő, egyből csinálom, nem számít, hogy hány napig büdös tőle a lakás

Fogás, ami már többször kifogott rajtad?

Rántott hús, eleve bármi, amit olajban kell sütni.

Konyhai manőver, ami nélkül szebb az élet?

Bármit lereszelni. Múltkor csináltam egy zelleres-répás rizottót, azt hittem, beleőszülök.

Recept, amit álmodból is?

Egyrészt az apukámtól tanult lecsó, másrészt a csirkés tikka-massala.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Olvass még több Konyhanyelven kérdezz-feleleket a Nosalty újságíróival:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?