Szárítsd ki a vizes spenótleveleket ezzel az egyszerű trükkel

A spenótot zömmel két módon fogyasztjuk: fagyasztva, pépesítve vagy friss, leveles formában, utóbbinál azonban fontos, hogy a levelek a lehető legszárazabbak legyenek. Ha nem akarsz tönkretenni egy konyharuhát azzal, hogy élénk zölddé varázsolod spenótszárítás közben, mutatunk egy egyszerű megoldást.

A spenót rengeteg ételhez passzol, a lasagnán át a tejszínes tésztákon keresztül egészen a salátákig szinte bármilyen főételt képes feldobni ez a könnyen beszerezhető, elképesztően egészséges zöldség.

Leveles spenótot – ha csak nem a piacon vesszük – zömmel zacskós vagy fagyasztott állapotban lehet vásárolni, utóbbinál pedig szinte biztos, hogy a kiolvadt levelek vizesek lesznek.

Ahhoz, hogy a spenótos ételünk jó legyen, száraz, vagy legalábbis nem vízben tocsogó spenótlevelekre van szükségünk. Hogyan száríthatjuk ki egyszerűen a leveleket?

Sushiszőnyeggel tekerhetjük fel a rizzsel és finom falatokkal töltött japán tekercseket

Ha szereted otthon magad készíteni a sushit, és van a konyha valamelyik fiókjában egy sushitekerő szőnyeg, mindössze annyit kell tenned, hogy a szőnyegre rárakod a spenótot, majd óvatosan és lassan feltekered a szőnyeget. Érdemes a szőnyeg alá egy papírtörlőt tenni, hogy az felfogja a spenótból kiszivárgó vizet. Ha nagyobb adag levelet kell kiszárítanod, érdemes több körben kifacsarnod a leveleket.

Krumplinyomóval is működik

Sushiszőnyeg híján vegyél elő egy jól bevált krumplinyomót, helyezz bele egy marék spenótot, majd a mosogatótál felett nyomkodd ki a vizet a levelekből. Gyors és könnyű megoldás, amelyet nemcsak spenótnál, de bármilyen friss fűszernövénynél alkalmazhatsz, amit fogyasztás előtt ki kell olvasztani vagy meg kell mosni.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...