Szárítsd ki a vizes spenótleveleket ezzel az egyszerű trükkel

A spenótot zömmel két módon fogyasztjuk: fagyasztva, pépesítve vagy friss, leveles formában, utóbbinál azonban fontos, hogy a levelek a lehető legszárazabbak legyenek. Ha nem akarsz tönkretenni egy konyharuhát azzal, hogy élénk zölddé varázsolod spenótszárítás közben, mutatunk egy egyszerű megoldást.

A spenót rengeteg ételhez passzol, a lasagnán át a tejszínes tésztákon keresztül egészen a salátákig szinte bármilyen főételt képes feldobni ez a könnyen beszerezhető, elképesztően egészséges zöldség.

Leveles spenótot – ha csak nem a piacon vesszük – zömmel zacskós vagy fagyasztott állapotban lehet vásárolni, utóbbinál pedig szinte biztos, hogy a kiolvadt levelek vizesek lesznek.

Ahhoz, hogy a spenótos ételünk jó legyen, száraz, vagy legalábbis nem vízben tocsogó spenótlevelekre van szükségünk. Hogyan száríthatjuk ki egyszerűen a leveleket?

Sushiszőnyeggel tekerhetjük fel a rizzsel és finom falatokkal töltött japán tekercseket

Ha szereted otthon magad készíteni a sushit, és van a konyha valamelyik fiókjában egy sushitekerő szőnyeg, mindössze annyit kell tenned, hogy a szőnyegre rárakod a spenótot, majd óvatosan és lassan feltekered a szőnyeget. Érdemes a szőnyeg alá egy papírtörlőt tenni, hogy az felfogja a spenótból kiszivárgó vizet. Ha nagyobb adag levelet kell kiszárítanod, érdemes több körben kifacsarnod a leveleket.

Krumplinyomóval is működik

Sushiszőnyeg híján vegyél elő egy jól bevált krumplinyomót, helyezz bele egy marék spenótot, majd a mosogatótál felett nyomkodd ki a vizet a levelekből. Gyors és könnyű megoldás, amelyet nemcsak spenótnál, de bármilyen friss fűszernövénynél alkalmazhatsz, amit fogyasztás előtt ki kell olvasztani vagy meg kell mosni.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...