6 higiéniai szabály a konyhádban, amit ha nem tartasz be, beteg lehetsz

Nemcsak az üzemi konyhákban szedhetünk össze kósza fertőzéseket, otthon is befigyelhet pár olyan higiéniai veszélyforrás, amit jobb kikerülni, nehogy lebetegedjünk.

Szalmonella, E.Coli, és egyéb bacik, vírusok, kórokozók mindenütt előfordulhatnak a konyhákban (is), rossz hír azonban, hogy nem csak a hatalmas, nagyüzemi konyhákban – a nyers vagy kevésbé friss húsfélék, a szerves hulladék mind-mind olyan veszélyforrások lehetnek saját otthonunkban is, melyektől csúnya fertőzéseket tudunk összeszedni, ha nem vigyázunk. Tartsunk be pár higiéniai szabályt, hogy ne történjen baj.

Katt a galériára, hogy lásd, melyek azok a higiéniai konyhai alapvetések, amelyeket tarts be, hogy elkerüld a fertőzéseket!

Forrásunk volt.


Még több otthontipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...