Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Komoly betegséget is okozhat a délutáni szunyókálás

Egy friss kutatás szerint sajnos komoly betegség is kialakulhat, ha szeretünk délutánonként hosszabban szunyókálni.

Kiderült, hogy nem is annyira egyértelmű, hogy a délutáni pihenő jó hatással van-e az  életünkre. Sok kutatás szerint akár hatékonyabbak is lehetünk tőle a munkában, míg egy másik – és egyben a legújabb – felmérés szerint komoly betegséget is okozhat.

Most az derült ki, hogy a hosszabb szieszták akár a cukorbetegségre való hajlamot is növelhetik – írja a házipatika.com. A kutatók ebből arra következtetnek, hogy a különböző hosszúságú délutáni pihenésekre másképpen reagál a szervezet.

A tudósok 27 000 nyugdíjas kínai férfit és nőt vizsgáltak meg, akiket 4 csoportra osztottak aszerint, hogy mennyit alszanak délutánonként. Miután a kutatók olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint a dohányzás, az éjszakai alvás hossza és a fizikai aktivitás, erre a megállapításra jutottak:

azoknál, akik egy óránál többet alszanak napközben, jóval nagyobb a prediabétesz és a diabétesz (cukorbetegség) kialakulási esélye, mint azoknál, akik egyáltalán nem alszanak délutánonként.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marianagy18
marianagy18 Thu, 2020-01-16 22:32

De mekkora baromság!!! A cikket különböző portálokról összeollózó fiatal cikkíró máskor inkább menjen ki az utcára az emberek közé és kérdezze meg a 80 éven felülieket, hogy szunyókálnak-e délután? Ez lenne az igazi kutatómunka.

sarai eva
sarai eva Thu, 2020-01-16 20:58

Az okos tudósok, még soha nem fáradtak el annyira, hogy délután aludniuk kellett. Ha folyamatosan fizikailag úgy elfáradnának, hogy még állva is elaludnának a buszon, akkor nem találnának ki ilyen baromságokat.

Anagyferó
Anagyferó Thu, 2020-01-16 20:49

Valami ökörséget mindig kitalálnak ezek a "kutatók?????". Tényleg muszáj minden baromságot közzé tennetek?