Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kipróbáltuk, milyen cukor nélkül élni egy hétig

Ketten vágtunk bele a Nosalty szerkesztőségéből a cukor böjtbe, most pedig megosztjuk a tapasztalatainkat.

Nemrég eldöntöttem, hogy belevágok egy kihívásba és 1 hétig nem eszek cukrot. Biztos voltam benne, esélytelen, hogy kibírjam, hiszen eléggé édesszájú vagyok. Napokig nyavalyogtam a szerkesztőségben, hogy nem fogom kibírni. Annyit beszéltem róla, hogy eljutott Gabihoz, a marketingesünkhöz is (ő próbálta ki anno Beyoncé diétáját), aki szívesen csatlakozott hozzám. (Ezért utólag is nagyon hálás vagyok neki!)

Szóval végül ketten vágtunk bele a projektbe, egy vasárnapi napon. Előtte leszögeztük, semmi olyat nem eszünk, amiben cukor van és megpróbáljuk még a gyümölcscukrot is kiiktatni az étrendünkből. Azért az almát megengedtük magunknak. Persze a kísérlet előtti este azért mind a ketten egy jó adag cukrot magunkba tömtünk, csak hogy biztosan készen álljunk. Gabi egy habos kávét és mérhetetlen mennyiségű gumicukrot, én pedig mogyorókrémet, epres joghurtot és csokit ettem az „utolsó vacsorámon”.

Az első napok simán mentek. Mind a ketten meglepődtünk, mennyire jól bírjuk. Aztán kedden jött a feketeleves: Flóra kolléganőnk egy hatalmas pavlova jött fel az irodába. Gabi teljesen elkerülte a szemkontaktust a sütivel, én bevallom kicsit megszagolgattam. A harmadik nap sem volt éppen egyszerű. Flóra ugyanis, megint megpróbált minket kísértésbe hozni egy babkával. Talán ezt is egyszerűen átvészeltük volna, ha a szerkesztőségben, nem mondta volna el mindenki milliószor, mennyire finom. De valahogyan mégis kibírtuk, bár így utólag visszagondolva, ha Gabi nem velem szemben ült volna és nem lett volna annyira szúrós a tekintete, akkor én biztosan beleeszem és halasztom a kísérletet. Ezek után a többi 3 nap már sétagalopp volt.

Összegzés

Hogy mégis, mit éreztünk egy hét után? Lényegében nem történt túl sok változás, egyikünk szerint sem. Persze egy kicsit energikusabbnak éreztük magunkat pár nap elteltével, de valószínűleg egy hét túl kevés ahhoz, hogy lényeges változások legyenek megfigyelhetőek. Tálán egyszer újra belevágunk és egy hónapig is megpróbáljuk tartani a böjtöt. 

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép: Getty

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!