Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörrel mostam hajat egy héten át, ez történt

Most végre kiderül, hogy tényleg egészségesebb és szebb lesz-e a haj egy kis malátától.

Már nagyon régóta szerettem volna kipróbálni, milyen lesz a hajam, ha sörrel mosom meg. Olvastam róla cikkeket, megnéztem pár videót, amelyek abszolút meggyőztek arról, hogy varázslatosak lesznek egy hét után a tincseim. Kutattam, melyik sörfajta is a legmegfelelőbb, végül egy sima világos sör mellett tettem le a voksomat. Annyira izgatott voltam a kísérlet kezdete előtti napon, hogy bekészítettem a zuhanyzóba a dobozt, hogy semmiképpen se fürdés közben jusson eszembe, hogy a korsót kint hagytam.

Két módszer közül is választhattam: az egyiknél először a sört kellett volna a hajamra önteni és utána megmosni, a másiknál pont fordítva. Tény, hogy az utóbbi sokkal merészebb, hiszen ott előfordulhat, hogy jócskán sörszagú maradjak a művelet után, de úgy gondoltam, hogy így talán jobb hatást érhetek majd el. Gondoljatok csak bele, a hajpakolást sem véletlenül kell a végére hagyni!

Első nap

Hiába hittem azt, hogy mindenre felkészültem, arra nem sikerült, hogy a sör csak szobahőmérsékletű lesz, ami a 30 fokos víz után annyira nem esett jól. Legalább felébredtem. Gyorsan megszárítottam, és rögtön konstatáltam, hogy hálisten' egyáltalán nem büdös. Bár lehet, hogy annak jobban örültem volna, mert mikor beértem a munkába és megkérdeztem a szerkesztőségben, látszik-e valamilyen változás, annyit mondtak: „sokkal torzonborzabb”. Nem éppen ezt akartam hallani. Én nagyon selymesnek éreztem, és mintha világosabbnak is láttam volna. Napközben aztán tovább romlott a kedvem, mert extrán bezsírosodott a nap végére, így az esti találkozómra lófarokban kellett mennem.

Második nap

Semmilyen nagyobb változás nem történt. Talán annyi, hogy ma már nem néztem ki úgy, mint aki belenyúlt a kettőhúszba, de azért még mindig szállt kicsit a hajam.

Harmadik-negyedik nap

Igazán ma vettem észre a változásokat. Sokkal fényesebbnek, egészségesebbnek tűnt a hajam, illetve egy kicsit mintha világosodott is volna – bár ezt már lehet csak én képzeltem bele.

A zsírosodás is megszűnt, olyannyira, hogy nem kellett másnap hajat mosnom, ami nem fordult velem elő már évek óta.

Ki tudja, lehet, hogy lecserélem a balzsamomat sörre. :)

Ötödik nap 

Mivel az ötödik nap pont szombatra esett, és ráértem reggel, gondoltam, kipróbálom, hogy 30 percig hagyom rajta a sört a hajamon, mintha pakolás lenne, hátha látványosabb eredménye lesz. Igazából annyit vettem észre, hogy kicsit egyenesebbek lettek a tincseim, így nem kellett hajat vasalnom. 

Hatodik nap 

Bevallom, kicsit szomorú voltam az utolsó napon, mert egészen hozzászoktam a kis söröskorsóhoz a zuhanyzóban, de azért a reggeli sörszagnak könnyedén intettem búcsút. Összességében elmondhatom, hogy sokkal szebb, világosabb, fényesebb és formázhatóbb lett a hajam.

Szóval mindenkinek csak javasolni tudom, hogy próbálja ki (legalább) egyszer, milyen egy hétig sörrel hajat mosni!

Ezeket olvastad már? 

Címlapkép: Getty

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szucsistvanne28
szucsistvanne28 Sun, 2020-03-01 00:34

Nem találta fel a spanyol viaszt, már az ötvenes években a fodrászok- még nem volt ennyi semmit érő kence- bizony sört használtak. Ma el sem tudják képzelni ilyen-olyan sampon, meg balzsam nélkül mossanak hajat. Nekem popsi alá érő hatalmas tömegű hajam volt, teknőben mosta anyukám mosószappannal, és végül ecetes vízzel öblítette le. Szép fényes volt a hajam mindig.