Az omlós, citrommázas csirkecomb, ami színt visz a hideg napokba

Ebédre vagy vacsorára egyaránt gyorsan, egy óra alatt elkészíthető ez a különleges citromos-gyömbéres húsos fogás. Vigyázat, előre szólunk, hogy ha ezt az ételt megkóstolod, többé már nem lesz elég a sózott-borsozott sült csirkecomb.

Legyen szó hideg és komor téli estékről vagy forró, napsütötte nyári nappalokról, a kínai stílusú citrommázas csirke igazi favorit lehet ebédre és vacsorára is. Ez az omlós húsú, enyhén ragacsos mázban fürdő szaftos húsétel akár egy óra alatt is el tud készülni, remekül passzol hozzá egy egyszerű párolt zöldséges köret, egy adag tojásos sült rizs vagy némi pirított tészta is. Tekerd fel a sütőt 180°C-ra, és kezdj hozzá életed legfinomabb csirkecombjának elkészítésébe.

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Mi kell hozzá?

8 db csirke felsőcomb, 200 g citromlekvár, 1 db citrom (leve és reszelt héja), 2 gerezd fokhagyma (összezúzva), 1 evőkanál gyömbér (meghámozva és finomra reszelve), 1 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál napraforgó olaj, 2 db újhagyma zöldje (szeletelve)

Melegítsük elő a sütőnket 180 fokra. A citromlekvárt keverjük össze a zúzott fokhagymával, a finomra reszelt gyömbérrel, 1 evőkanál szójaszósszal, az olajjal, majd facsarjuk hozzá a citromunk felének levét.

A csirkecombokat fektessük egy alufóliával bélelt tepsibe, majd kanalazzuk rájuk a citromlekváros elegyünk felét. Ezután mehet az előmelegített sütőbe 15 percre!

A következő körben locsoljuk meg a combokat a tepsi alján összegyűlt szafttal, kanalazzuk rá a maradék máz másik felét is, majd mehet vissza a sütőbe 10 percre. Ezután újra jöhet a szafttal locsolás, majd újabb 10-15 perc sütés, amíg a csirkefelsőcombok teljesen átsülnek és megpirulnak.

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Végezetül facsarjuk rá a citromunk másik felének levét, szórjuk meg friss újhagyma zöldjével, és reszeljünk rá citromhéjat. Tálalhatjuk rizzsel, tojásos pirított rizzsel vagy tésztával, wokban sült zöldségekkel.

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

A kínai stílusú citrommázas csirke teljes receptjét itt találod! (Fotó: Hering András)

Fotók és recept: Hering András

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Szívesen főznél együtt Sass Danival? Most itt a lehetőség, a Nosalty és a Knorr közös Élményfőzésein ugyanis élőben főzhetsz együtt a sztárokkal, ráadásul még otthonról sem kell kimozdulnod, online csatlakozhatsz!

Az Élményfőzésről itt tudhatsz meg többet!


Ezeket a recepteket is próbáld ki!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...