Kiderült, mi a Bocuse d'Or titkos zöldségalapanyaga – Meglepően hétköznapi választás

Február 5-én derül ki, melyik magyar séf képviseli országunkat a Bocuse d'Or döntőjében. Azt már tudjuk, milyen alapanyagokat kell felhasználniuk holnap a versenyzőknek. 

Megkezdődött az év legrangosabb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása, a Sirha Budapest. A METRO immár negyedik alkalommal kiemelt szakmai partnere és támogatója a nemzetközi eseménynek. A megnyitó után Zsigó Róbert, élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár is körbejárta a kiállításon a METRO közel ezer négyzetméteres standját, ahol a délután folyamán a Bocuse d’Or döntősei, Veres István, Palágyi Eszter, Haraszti Zsolt, Csík Gábor, Huszár Tibor, Kelemen Roland és segítőik megtudták, hogy a következő napi verseny kötelező zöldséghozzávalója

a fejes káposzta lesz.

Ezt követően a METRO impozáns zöldségpiacáról összeválogatták a friss hozzávalókat a másnapi döntő szivárványos pisztrángból, illetve fürjből és kacsamájból készülő versenyfogásaihoz. Lezárult emellett a 27 év alatti séfek versenye, a Chaine des Rotisseurs is, aminek a fődíját Lendvai Levente (Arany Kaviár) vitte el.
Az idei Sirhán a METRO minőségi termékkínálata mellett a széleskörű szolgáltatásrendszere került fókuszba, ezen belül is az újgenerációs digitális megoldások. A vendéglátóipar digitalizációja kiemelt szerepet kap a vállalat stratégiájában, hiszen ezen a területen még számos kiaknázatlan lehetőség van.
A METRO standján a szakértők abban is segítenek, hogy mivel tehetik korszerűbbé a vendéglátósok a digitális felületeiket. A METRO honlapkészítő programjával néhány perc alatt létre hozható egy weblap és az online asztalfoglalást segítő programjuk is hasznos szolgáltatás. A kényelmi termékekkel, a kész és félkész termékportfólióval pedig jelentős időt és energiát lehet megspórolni a vendéglátásban.
A kitelepült METRO Gasztroakadémia több előadással és főzőshow-val gazdagíthatja gasztronómiai tudástárat, többek között olyan nevektől inspirálódhatunk, mint Pohner Ádám vagy éppen Vomberg Frigyes.
Az idei Sirha Budapest február 4. és 6. között várja a látogatókat, a METRO ez alatt számos szakmai és csúcsgasztronómiai programot kínál. A tájékozódásban segít a letölthető METRO applikáció.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...