Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kicsi zacskó apró zselégyöngyökkel - ez a silica gél. Vajon mi történik, ha lenyeljük?

Biztos te is találtál már az újonnan vásárolt cipőben, táskában apró, átlátszó gyöngyöket tartalmazó tasakokat: ez a silica gél. Vajon nagy baj, ha véletlenül lenyeljük?

A silica gél funkciója, hogy magába szívja azt a nedvességet, ami a terméket az utazás, tárolás során éri. Vagyis a silica gél áldásos hatása miatt nem penészesednek a hosszú hajóutat megtett áruk.

Veszélyes vagy ártalmatlan?

Kezdjük a jó hírrel: a silica gél alapvetően nem mérgező, és talán csak keveseknek jutott eszébe megkóstolni, mégis mindegyik kis zacskón feltüntetik, hogy nem emberi fogyasztásra készült. Bár nem sok felnőtt gondolná azt, hogy egy cipősdobozban a topánja mellett egy zacskó miniatűr cukorka leledzik, de mi történik akkor, ha egy kísérletező kedvű kamasz vagy egy kíváncsi gyerek bukkan rá a silica gélre és megeszi? A brit Metro dr. Tom Micklewright-ot kérdezte meg, hogy milyen káros hatásai lehetnek a gélnek. Az orvos szerint: „A silica gél nem mérgező, és valószínűleg nincs mellékhatása akkor sem, ha megeszik."

Az orvos hozzáteszi azonban, hogy az arra érzékenyeknél émelygést, hányingert, hányást, hasmenést válthat ki, de különösebb aggodalomra nem ad okot. Vagyis a silica gél nem életveszélyes, azonban ez távolról sem jelenti azt, hogy egészséges, továbbá azt sem, hogy rendjén van, ha bárki megeszi, hiszen nem emberi fogyasztásra tervezték.

A gyerek elől zárjuk el gondosan, viszont jó szolgálatot tehet a nedves edzőcipőnkbe téve, és a smink-neszesszerünkben is, ugyanis a kis tasakok mindkettőt segítenek szárazon tartani.

Ezeket olvastad már?

via
 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!