Kézenfekvő fenntarthatóság - új mobilapp segíti a tudatos vásárlókat

Ma már egyre többen vásárlunk tudatosan, most kapunk ehhez egy szuper kis segítséget is.

Bevásárló szatyor, lelkesedés, szezonális receptek mind megvannak, de nemtudod, hogy hol szerezhetnéd be a hozzávalókat? A Felelős Gasztrohős Alapítványapplikációja ebben segít.

Az Alapítvány küldetése a fenntartható és egészséges étkezés támogatása, hitvallásuk szerint a környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tehetjük étkezéseinket, s ezáltal jót teszünk magunkkal és környezetünkkel is. Honlapjukon rengeteg tippet találhatunk arra, hogy miként vezethetünk fenntartható háztartást a hétköznapokban, legújabb lépésük pedig egy mobilapplikáció, amely a fenntartható élelmiszereket fogyasztók vásárlását dolgát szeretné megkönnyíteni.

"Az Apple Store-ból és Google Play áruházból is ingyenesen ​letölthető app-ban az egész országra kiterjedően megtalálhatóak a fenntartható élelmiszer-lelőhelyek és az alapítvány által minősített Fenntartható Vendéglátóhelyek is. Az alapanyagokat listázó menüpontban a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve ezek vitamin- és ásványianyag-tartalmát is láthatja a felhasználó, így vásárlás közben is adunk egy kis segítséget a szezonalitást illetően.” - mondta el Szabó Eszter, az Alapítvány projektmenedzsere.

A készítők azokat a helyeket minősítették fenntartható élelmiszert árusító helyeknek,ahol pl. helyi, szezonális vagy minősített környezetbarát/bio élelmiszerek kaphatók.

A helyekre hat kategóriában kereshetünk rá: helyi piacok, bio piacok, nagyrésztfenntartható élelmiszereket árusító boltok (bio boltok, helyi termékeket árusító boltok),közösségi kertek, Fenntartható Vendéglátóhelyek, közösségi mezőgazdálkodás/bevásárló közösségek és azok átvevőpontjai. Minden igyekezet és szupererő ellenéreelőfordulhat, hogy kimaradtak helyek, így az Alapítvány munkatársai azt kérik, ha bárkitud ilyen helyről, küldje el nekik a gasztrohos@gasztrohos.hu e-mail címre.

Mostantól tehát még könnyebb dolgunk lesz a zöld helyek felkutatásával, hiszen egyappban megtalálható lesz mind. Ezek után legyen mindenki Felelős Gasztrohős!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek