Van egy zöldség, amit utálnak a levéltetvek

A levéltetveket nem különösebben kedveljük a kertben (sem), főleg, ha megtámadják hőn szeretett és gondozott zöldségeinket. Tudtad viszont, hogy van egy növény, amit utálnak, és a közelébe se mennek?

A levéltetvek távoltartása nem egyszerű feladat - aki növényt nevel, zöldséget, gyümölcsöt termeszt, az tudja. Természetesen létezik millió mód az irtásukra, de a legtöbb vegyszeralapú, és nem túl környezetbarát, rosszabb esetben pedig hatástalan.

A zellertől menekülnek a levéltetvek

Tudtátok viszont, hogy van egy növény, aminek még a szagát is utálják? Ez nem más, mint a zeller! Érdemes a növények közelébe ültetni, mert messze űzi a tetveket, ráadásul mivel teljesen organikus, így nem ártunk senkinek és semminek vele, sőt, meg is ehetjük.

A zeller élettani hatásai

A zellergumó híres arról, hogy egészséges, sőt, az ókori görögök szerint nemivágyfokozó is. Vízhajtó hatású, sok-sok szerves nátrium, emellett kalcium, foszfor, vas, kálium és magnézium is található benne. Serkentőleg hat a veseműködésre, de bevethető emésztési panaszok esetén is.

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyári egytálételek hússal és hús nélkül, 7...

Különleges egytálételekkel, baszk lecsóval, töltött kápiával, könnyű rakott kellel, tojásos nokedlivel, de meggy-, karfiol-, zöldség- vagy karalábélevessel is készültünk a hétre, nem is beszélve a szezonális édességekről. Áfonyás keksz, málnahab, citrompite, csokifagyi, meggyes piskóta? Nehéz lesz választani! Heti menü itt: