8+1 hely, ahol jót ehetünk a Keleti pályaudvar környékén

Nem kifejezetten csinos környék, mégis megannyi kisebb-nagyobb étterem és kajálda bújik meg benne, mely abszolút említésre érdemes. Ezúttal a Keleti Pályaudvar vonzáskörzetét térképeztük fel.

Mondjuk ki, a Keleti pályaudvar egyes részei rendkívül lehangolóak. Mégis rengeteg külföldi ide érkezik meg, és a városlakók számára is központi helyszín. A sok gagyi streetfoodos mellett találunk azonban igazán jó gasztropontokat is a szebb napokat látott pályaudvar környékén.

9 remek helyet, köztük pékséget, kifőzdét, bisztrót és vendéglőt is ajánlunk:

  • Belül lyukas, kívül kocka, mi az? Gourmet fánkok a The Boxban 

Pesten, Budán és vidéki nagyvárosokban is képviselteti magát a The Box, a bemutatkozásuk pedig így hangzik: Minden fánk egy szeretetteli alkotás, melyet egyedileg, kézzel készítünk neked! Ne csodálkozzunk, hogy a fánkok az ő elképzéseik szerint kocka alakúak, és egészen vadító ízesítéűek a pezsgőkrémestől a Dobos-tortáson át a juharszirupos-pekándiókrémesig.

The Box / kép

The Box - Donut and more 

Cím: Budapest VII. kerület, Thököly út 10.  

  • Már a neve is imádnivaló: Mennyország Szíve 

A Keletitől néhány lépésre találjuk az icipici helyet, ahol mégis jól feltankolhatnak a vegetáriánusok, vegánok és az egészséges étkezés hívői. Kifőzdeként és bioboltként este 6-kor már zárnak is, kínálatuk pedig egyszerűségében nagyszerű: mindig új napi menü, amit praktikus módon háromféle méretben választhatunk, de hot dogot, hamburgert és szendvicset is ehetünk állati hozzávalóktól mentesen. 

Mennyország Szíve Bio Bolt Organic Health Food&Coffee Shop 

Cím: Budapest VII. kerület, Nefelejcs u. 3. 

  • Menőség az Állatorvosi Egyetem mellett: The Goat Herder 

Az István utcánál is láttunk már szebbet Pesten, de a Goat Herder alapítói jól számoltak azzal, hogy sikerre vihetik itt specialty kávézójukat. Bízhatunk a La Marzocco kávégépben és kávétudományukban, és persze mindent kínálnak, amire a kicsit tehetősebb tanuló ifjúság vágyhat: friss smoothie-k, limonádék, jóféle szendvicsek, wrapek és szuperegészséges reggelik a pultban. 

The Goat Herder / kép

The Goat Herder 

Cím: Budapest VII. kerület, István u. 5. 

  • Kalicka Bisztró  

A Kalickát előszeretettel látogatja a környékbeli egyetemisták, napi menüjük ugyanis változatos és megfizethető. Délelőtt nyitnak kávéillattal, smoothie-kkal, szendvicsekkel, és az ebédmenüztetés végén sem húzzák le a rolót. Grill étlappal, Békésszentandrási csapolt sörökkel várnak egészen este 10-ig, sőt az ebédmenü még szombaton is érvényes. 

Kalicka Bisztró / kép

Kalicka Bisztró  

Cím: Budapest VII. kerület, Rottenbiller u. 32. 

  • Vegán junk food kimaxolva: Jimmy’Z Vegan 

A Jimmy’Z is pont az a hely a városban, ahová elvihetjük a hitetlenkedő, megrögzött húsevő barátainkat, ha szeretnénk megmutatni nekik a vegán életmód napfényes oldalát. Pizzák a bolognai ragustól a szalámison át az imádott-utált Hawaii-ig, természetesen csupa növényi hozzávalóból. Szaftos, rogyadozó burgereket, állati hozzávalótól mentes pulled pork, BBQ, vietnámi Bánh-mi, sőt bécsiszeletes szendviccsel is fityiszt mutatnak a húsevőknek. 

Jimmy’Z Vegan / kép

Jimmy’Z Vegan 

Cím: Budapest VII. kerület, Garay u. 30. 

  • Kis street food udvar a Keleti szomszédságában: Asian Street Food Budapest 

Egy igazi távol-keleti étkezdébe, sőt étkezdékbe csöppenhetünk a Keletitől pár lépésre. Vietnámi bisztró, koreai bisztró, kézzel nyújtott házi tészták, wokban sült ételek, sushibár – összesen tíz egységgel fog kiteljesedni az udvar, amelyekből néhány még nem nyitott ki, de már így is pazar a felhozatal. Cseresznyefa, látványkonyhák, felülről üvegen át beszűrődő napfény. Ez így autentikus, ahogyan megálmodták. 

Asian Street Food Budapest / fotó

Asian Street Food Budapest 

Cím: Budapest VII. kerület, Thököly út 18. 

  • Kis Vietnám a Keletinél: Em oi pho restaurant 

Igazi pho a láthatáron a Rottenbiller utca elején. Minden pho-kedvelőnek érdemes kipróbálnia az ő megközelítésüket, ha visszatérnek a téli szünetükről. A megszokott felhozatalon túl nyers marhahúsos pho, hanoi tésztaválogatásos leves, sült tofus pho, sőt dél-vietnámi stílusú hideg marhahúslevessel is várnak. Pirított rizstészták, pirított tojásos tészták és rizses főételek egészítik ki a levesszortimentet. Figyelem, február 10-ig zárva vannak! 

Em oi pho restaurant  / kép

Em oi pho restaurant 

Cím: Budapest VII. kerület, Rottenbiller u. 4/b

  • Az örök kedvenc: Rosenstein Vendéglő 

Létezik olyan étteremajánló lista, amire ne férne rá a Rosenstein-család vendéglője? Nos, a Rosenstein Vendéglőről szokás elmondani, hogy a Keleti pályaudvar mögötti, nem túl elegáns lokációja ellenére megtalálja mindenki, még A-listás hollywoodi színészek és celebritások is. Egyszerűen jó, amit csinálnak, ide nem a pazar panorámáért vagy dizájnenteriőrért járnak az az emberek, hanem kiélvezni egy igazi családi étterem vendéglátását. 

Rosenstein Vendéglő / kép

Rosenstein Vendéglő 

Cím: Budapest VIII. kerület, Mosonyi u. 3. 

+ 1. A város csúcs croissant-ja: Freyja – the croissant story 

Ha megtennénk egy 700 méteres sétát a Keletitől, a pályaudvar és a Blaha Lujza tér között félúton kereshetjük fel a Freyját. A díjnyertes pékség már Budán is fellelhető, de a bázisuk itt működik. Felejts el mindent croissant-emléket a kommersz pékségekből vagy élelmiszerboltokból, és jöhetnek a Freyja kovászos croissant-jai, rouléi, cruffinjai. Megérik a magas árukat. 

Freyja – the croissant story / kép

Freyja – the croissant story 

Cím: Budapest VII. kerület, Szövetség u. 10-12. 

Szerző: Haranghy Orsi

Címlapfotó: Asian Street Food Budapest

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!