Kedvenc görög salátáink

Nyáron sokszor választunk mediterrán fogásokat, ez alól a görög saláta sem kivétel, a tavernahangulat szinte garantált! Nézzük, mitől is lesz autentikus!

Rengetegen szeretjük a görög salátákat. Pillanatok alatt összedobható, egészséges és a belekerülő feta sajt mennyei keretbe foglalja a zöldségek ízét. Rögtön a legfőbb összetevővel érdemes elővigyázatosnak lenni, mert a szupermarketek polcain sok olcsó utánzattal találkozhatunk, de csak eredeti, valóban görög származású sajtra írhatják rá a gyártók, hogy feta.Olívabogyóból jó, ha szintén minőségit választunk, mert egy-egy eláztatott, savanykás termék könnyen tönkreteheti átütő ízével a salátánkat. Dolgozzunk nagyon érett, szép piros paradicsommokkal, zsenge lilahagymával és roppanós uborkával. Locsoljuk meg valódi olívaolajjal a salátát és következhet némi fűszerezés oregánóval. Ez utóbbihoz ad tippeket Haszán István, egy kizárólag autentikus görög élelmiszereket forgalmazó cég munkatársa.

Görög receptjeinkért kattints ide >>

Görög saláta receptjeinket itt találod >>

Nemrég megtudtuk, hogy milyen a valódi olívaolaj >>

Tejfölöket is teszteltünk, megtaláltuk az igazit >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!