Kedélyes január a legboldogabb összetevőkkel

Január az év legszürkébb hónapja, ezzel talán senki sem vitatkozik. Idén még síelni sem nagyon lehet elindulni, egzotikus nyaralásra pedig csak az igazán protekciósak mehetnek, szóval otthon kell megoldani a kedélyjavítást. Máris mutatjuk, hogyan.

Nem, nem fogunk olyan egyszerű megoldást mondani, hogy együnk sok édességet. Mert persze alapvetően mégiscsak ezt fogjuk mondani, a következőkben tudományosan alá is támasztjuk, miért kiváló ötlet ez. Igen, azt régóta tudjuk, hogy a csokoládénak tulajdonképpen varázsereje van, de a cukrászat és a kedélyjavítás kapcsolata korántsem merül ki ebben az egy összetevőben. Lássuk, milyen alapanyagokkal javíthatunk az általános közérzetünkön, miközben a legfinomabb desszerteket is élvezhetjük.

BOLO.HU

A zöldnél is zöldebb

Ezt a zöld csodát talán már senkinek sem kell bemutatni, a legtöbb cukrászdában találkozunk valamivel, amiben szerepel a matcha. Először is ez az összetevő tartósan és egyenletesen dobja meg az energiaszintet, amire így januárban biztosan nagy szükségünk van. Viszont nyugtató és lazító hatású, így a stressz ellen is nagyon jó fegyver. Bónusz, hogy lassítja az öregedést, szebbé teszi a bőrt és gyorsítja az anyagcserét, miközben kiváló hatással van az immunrendszerre is. Ezen kívül segít a méregtelenítésben, sőt, még a fogyást is gyorsítja. Oké, nem feltétlen egy torta formájában, de miért ne mesélhetnénk úgy? 

A szerencsehozó tonka

Kicsit vanília, kicsit fahéj, kicsit szegfűszeg és kicsit mandula is? Igen, bizony, a tonkababról beszélünk, erről az elsősorban Dél-Amerikában elterjedt csodás összetevőről, amelyet szerencsére a hazai cukrászatok is egyre inkább előszeretettel használnak. Most figyeljen, aki tényleg javítani szeretne a saját (vagy mások) kedélyállapotán. A tonkababnak Dél-Amerikában varázserőt tulajdonítanak, a hiedelem szerint ha valaki tonkababot szorongatva suttogja el a vágyait, azok teljesülni fognak. Számos helyen teát is készítenek belőle, amelynek vágyfokozó, hangulatjavító és immunerősítő hatása is ismert. Nem csoda, hogy kiváló kísérője a csokoládénak

Aki a virágot szereti...

A rózsáról csakis szép dolgok jutnak eszünkbe (kivéve azt az apró tényt, hogy nincsen rózsa tövis nélkül): romantika, szerelem, szenvedély. És mi van akkor, ha a rózsa egy desszertben mutatja meg a legszebb arcát? Azonnali tavasz hatás. Télen nyugodtan keressük az olyan édességeket és tortákat, amelyek virágokat tartalmaznak, hiszen ahogy tudjuk, a tavasz nem egy évszak, hanem egy életérzés, amelyet bármikor megteremthetünk. 

Az örök Jolly Joker

Vannak dolgok, amelyekkel azonnal kedélyjavító hatást érhetünk el, évezredek óta. Ilyen például a bor is. Egyáltalán nem otthoni ivászatra szeretnénk bárkit is buzdítani, azonban egy pohár nagyon jó minőségű bor egy fáradt estén mindenkinek jár, hogy egy kicsit jobban érezze magát. Jó hír, hogy a legjobb borokért ki sem kell menni a lakásból. 

A mindenttudó kakaóAzt már szerencsére évekkel ezelőtt bebizonyította a tudomány, hogy a kakaó valójában csodaszer, nem pedig hízlaló, egészségtelen ellenség. Többszáz értékes vegyületet tartalmaz, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Antioxidánsokban is gazdag, ezért még komoly betegségek megelőzésében is szerepe lehet. Serkenti az agyműködést, ezért munka vagy tanulás közben szinte azt is mondhatjuk, kötelező. Természetesen mindez csak az igazán jó minőségű csokoládéra érvényes.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

*A cikk a BOLO.HU együttműködésével jött létre.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!