Apróság, amivel tudtodon kívül mérgezed a kávédat

A kávézás sokaknál reggeli rutin, ami nélkül el sem indulhat a nap. Az otthon készített kávé időhatékonyság és pénztárcakímélő szempontból is előnyösebb, mint a kávézókban és pékségekben kapható elviteles. Abba viszont kevesen gondolunk bele, hogy a kávéfőző rendszeres takarítása milyen fontos!

A kávéfőző takarítása nem tartozik a heti teendők közé a legtöbb háztartásban, pedig azzal, hogy megfeledkezünk erről az apróságról, akár meg is mérgezhetjük magunkat. A megfelelő higiénia az otthoni kávéfőzés során is elengedhetetlen, amit, ha elmulasztunk, komoly következményekkel is járhat.

A kávéfőző tisztítását nem lehet elkerülni

Egy tanulmány szerint a kávéfőző az 5. legalkalmasabb hely az otthonunkban arra, hogy csírák telepedjenek meg benne. Mindezek ellenére sokaknak nem tartozik a kávéfőzési szokásához az, hogy kitisztítsák magát az eszközt is.

Ezzel az aprósággal pedig nemcsak a baktériumoknak lehet búcsút inteni, de még a kávé is sokkal finomabb lesz egy tiszta gépben készítve!

Elsősorban a meleg és a nedvesség miatt tökéletes telephely a baktériumok számára a kávéfőző. A használati útmutató minden esetben kitér a készülék tisztítására, amit nem spórolhatunk el. Havonta egyszer érdemes túlesni rajta, ehhez pedig jó megoldás az is, ha a tartályt megtöltjük 2 deciliter hígítatlan ecettel 30 percre, majd elindítjuk a gépet. Ezután vízzel ugyanezt meg kell ismételni két-három alkalommal.

Forrásunk volt.


Még több otthoni tippet és trükköt leshetsz el innen:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...