1 olcsó összetevőt kell a kávédhoz adnod, hogy ne fájjon tőle a gyomrod

Sokaknak megviseli a gyomrát a kávé - leszokni róla pedig nem feltétlen könnyű, főleg sok-sok év mindennapi fogyasztása után. A savasságot enyhítendő, ezt az olcsó alapanyagot kell csak belekeverned a kávédba, hogy kíméld a gyomrod!

A kávé sajnos nem feltétlen a gyomor legjobb barátja, hiszen savasságával fokozhatja a gyomor savtermelését, főleg az erre hajlamosoknál. Ha viszont egyelőre nem vagy tőle kifejezetten rossszul, csak azt érzed, hogy elég, ha enyhítesz savasságán, akkor van egy jótanácsunk, amit fontolj meg!

Adj szódabikarbónát a kávédhoz, hogy ne marja a gyomrod

Egy olcsó hozzávalóra lesz csak szükséged: egy csipetnyi szódabikarbóna hozzáadásával, WC-re rohangálás és gyomorfájdalom nélkül elkortyolgathatod a kávédat!

Na de miben segít a szódabikarbóna?

A kávéérzékenység függ saját szervezetünk, emésztésünk állapotától, a bevitt koffein mennyiségétől, illetve attól, hogy mennyire savas az adott kávé, vagy hogy szervezetünk hogyan tolerálja a koffeint magát.

Mivel a kávéban különféle savak szabadulnak fel, amikor lefőzzük, ez megemelkedett gyomorsavszintet eredményez, ami gyomorpanaszokhoz, a reflux tüneteihez, például mellkasi fájdalomhoz, hányingerhez is vezethet. Ilyenkor segíthet a szódabikarbóna!

A lúgos kémhatású szódabikarbóna a kávé általános pH-ját semlegesebb szintre hozza, emellett általában véve segíthet a gyomorsav semlegesítésében.

Próbáld ki legközelebb, ha kávézol!

Forrásunk volt.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...