Kaszinó a konyhában

A kaszinó mindig úri mulatság volt. Sajnos, lassan a tojás is annak számít. Mivel húsvétkor az asztalon a helye, árához illően cicomázzuk úrira! Csináljatok velünk kaszinótojást!

{ GALÉRIA = title:Kaszin%C3%B3toj%C3%A1s%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7 }

A húsvéti asztalra sok minden kerülhet – a sonka, kalács és tojás trió azonban kötelező jellegű. Már átvettük, hogyan süssünk foszlós kalácsot, tudjuk, hogyan választhatjuk ki a legfinomabb sonkát, ideje a tojásra koncentrálni! Sok helyen egyszerű főtt tojás a sonka kísérője a reggelinél, pedig a különböző tojásos hidegtálas fogások elkészítése nem igényel sem sok időt, sem nagy konyhai tudást. Kis energiabefektetéssel csodálatos kaszinótojásokkal kedveskedhetünk a szeretteinknek húsvét vasárnap! Sőt, van pár trükkünk, hogy ez a nagyon egyszerű finomság biztosan sikerüljön!

  • A tojásokat jól mossuk át, és hideg vízben tegyük fel főni!
  • A víz forrása után néha fordítsuk át a tojást a másik oldalukra, különben a sárgája egy oldalra fog dőlni, és nem lesz szép, ha felvágjuk.
  • Ne a legfrissebb tojásokból készítsük a kaszinótojást, mert a frisseknek nehezebben jön le a héja. A kaszinótojás kinézetén különösen sokat tud rontani, ha a fehér rész repedezett vagy hiányos.
  • Tartsuk be a főzési időt, mert ha túlfő, a tojás sárgája és fehérje között egy zöldes színű réteg keletkezik – nem túl esztétikus a hidegtálon.

4+2 recept haladóknak húsvétra >>

  • Kísérletezzünk! A tölteléket színezhetjük spenóttal, céklával, paradicsompürével, krémsajttal!
  • Ha a kaszinótojás tölteléke túlságosan folyós lesz, egy pici főtt krumplival megszilárdíthatjuk. Ne tegyünk bele sokat, ne legyen feltűnő az íze.
  • Ha túl fojtós a krém, lazítsuk tejszínnel!
  • Ha kész az ünnepi tál, fogyasztásig takarjuk le – ha a tojás sárgája oxidálódik, tönkreteszi a szépen díszített hidegtálat.

A kaszinótojás receptjét itt találod >>

A rovat korábbi cikkeit itt találjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek