Kaszinó a konyhában

A kaszinó mindig úri mulatság volt. Sajnos, lassan a tojás is annak számít. Mivel húsvétkor az asztalon a helye, árához illően cicomázzuk úrira! Csináljatok velünk kaszinótojást!

{ GALÉRIA = title:Kaszin%C3%B3toj%C3%A1s%20l%C3%A9p%C3%A9sr%C5%91l%20l%C3%A9p%C3%A9sre, 1,2,3,4,5,6,7 }

A húsvéti asztalra sok minden kerülhet – a sonka, kalács és tojás trió azonban kötelező jellegű. Már átvettük, hogyan süssünk foszlós kalácsot, tudjuk, hogyan választhatjuk ki a legfinomabb sonkát, ideje a tojásra koncentrálni! Sok helyen egyszerű főtt tojás a sonka kísérője a reggelinél, pedig a különböző tojásos hidegtálas fogások elkészítése nem igényel sem sok időt, sem nagy konyhai tudást. Kis energiabefektetéssel csodálatos kaszinótojásokkal kedveskedhetünk a szeretteinknek húsvét vasárnap! Sőt, van pár trükkünk, hogy ez a nagyon egyszerű finomság biztosan sikerüljön!

  • A tojásokat jól mossuk át, és hideg vízben tegyük fel főni!
  • A víz forrása után néha fordítsuk át a tojást a másik oldalukra, különben a sárgája egy oldalra fog dőlni, és nem lesz szép, ha felvágjuk.
  • Ne a legfrissebb tojásokból készítsük a kaszinótojást, mert a frisseknek nehezebben jön le a héja. A kaszinótojás kinézetén különösen sokat tud rontani, ha a fehér rész repedezett vagy hiányos.
  • Tartsuk be a főzési időt, mert ha túlfő, a tojás sárgája és fehérje között egy zöldes színű réteg keletkezik – nem túl esztétikus a hidegtálon.

4+2 recept haladóknak húsvétra >>

  • Kísérletezzünk! A tölteléket színezhetjük spenóttal, céklával, paradicsompürével, krémsajttal!
  • Ha a kaszinótojás tölteléke túlságosan folyós lesz, egy pici főtt krumplival megszilárdíthatjuk. Ne tegyünk bele sokat, ne legyen feltűnő az íze.
  • Ha túl fojtós a krém, lazítsuk tejszínnel!
  • Ha kész az ünnepi tál, fogyasztásig takarjuk le – ha a tojás sárgája oxidálódik, tönkreteszi a szépen díszített hidegtálat.

A kaszinótojás receptjét itt találod >>

A rovat korábbi cikkeit itt találjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!