Ezek idén a legizgalmasabb karácsonyfa(dísz)trendek

Sokak számára a karácsony jelenti azt az időszakot, amikor összegyűlnek barátaikkal és a családjukkal, hogy ünnepeljenek és hálát adjanak. A karácsonyfa a dekoráció és az ünnep központi eleme, ezért nem árt, ha remekművet alkotunk.

Bár a piros és a zöld árnyalatainak mindig megvan a helye a hagyományos ünnepi díszítésben, nincs olyan törvény, ami előírja, hogy a fán ezeknek a klasszikus színeknek vagy hagyományos ünnepi szimbólumoknak, például csillagoknak, rénszarvasoknak, Mikulásnak vagy hóembernek kell szerepelnie. Merítsünk ihletet az idei legizgalmasabb karácsonyfa-trendekből.

Helytakarékos

Ha nincs elég szabad terünk egy terebélyes fenyőfa kiállításához, akkor engedjük szabadjára kreatív energiáinkat, és készítsünk egy alternatív karácsonyfát, ami nemcsak helytakarékos, de környezettudatos is. Díszekre, égőkre és csúcsdíszre most is szükségünk lesz, de a faágakért elég csak kimennünk a ház elé.

Nemcsak helytakarékos, de környezettudatos is

Pozsgás fa

Ha már csak a gondolattól is megszakad a szívünk, hogy miattunk vágnak ki egy szép, nagy fenyőt, inkább döntsünk idén olyan élő növény mellett, amit okosan és körültekintően gondozva még sok-sok évig feldíszíthetünk karácsonyfa helyett.

Ombre

Vannak azok, akik előre tudják, hogy melyik évben milyen színbe öltöztetik karácsonyfájukat, míg másoknak hatalmas fejtörést okoz kiválasztani a tökéletes színeket, hogy ne legyen kaotikus a végeredmény.

Ha mi is az utóbbi csapatba tartozunk, akkor az ombret, vagyis a színátmenetes stílust nekünk találták ki!

Időutazós

Ha szerencsés gyermekkorunk volt, akkor kevés szebb emlék van a régi családi karácsonyoknál. Idén díszítsük fel karácsonyfánkat a szüleinktől és nagyszüleinktől örökölt díszekkel, hiszen attól, hogy régiek, még nem ócskák – biztos, hogy megkönnyezzünk, ahogy eszünkbe jutnak majd az emlékeink az egyes díszeken elmerengve.

A retró a legkedvesebb trend

Édesem

Azt szokták mondani, hogy a karácsony a szeretet mellett a büntetlenül evés ünnepe is. Amennyiben mi is ezt valljuk, ráadásul édesszájúak is vagyunk, akkor ezt a cukorkás dekorációt nekünk találták ki! Keménycukor, nyalóka, szaloncukor vagy csoki – nem számít, minden mehet rá, amit csak megkívánunk.

Természetesen

Idén karácsonykor legyünk környezettudatosak, és ne vásároljunk új díszeket, csak amit egy erdei sétán és a konyhában találunk. Természetesen a fából készült dekorelemeket sem kell megvetni.

Éljenek a természetadta karácsonyfadíszek

Perspektívaváltás

Könnyen hihetjük, hogy egy új divatról van szó, ám a fejjel lefelé lógatott karácsonyfa története valójában a középkorba nyúlik vissza, ugyanis az európaiak a Szentháromság ábrázolására használták.

Vannak, akik tiszteletlennek vagy szentségtörőnek tartják, pedig egyre népszerűbb trend, ráadásul helytakarékos módszer is, hiszen a plafonra aggatott fenyőt nem kell kerülgetni.

Virágba borulva

A virágos karácsonyfa egy váratlan, de kedves ötlet, amivel kitekinthetünk a hagyományos téli dekorációk közül. Vágjuk le a virág szárát, és ragasszuk fel közvetlenül a fára. Ha úgy érezzük, hogy ez a trend több évre is elrabolja a szívünket, akkor művirágot is használhatunk igazi helyett.

Forrásaink voltak.


Még több karácsonyi dekoráció:

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek