Julia Child visszatér, íme az első trailer a róla szóló filmről

Julia Child nevét mindenki ismeri, a világhírű amerikai szakácsnő életéről pedig most egész estét betöltő dokumentumfilm készült, melynek nemrégiben az első trailere is elkészült.

Bár nem Julia Child volt az első szakács, aki először tanított főzési alapismereteket a televízióban, munkássága mégis annyira úttörő volt a maga idejében, hogy a mai napig rengeteg ismerője és egyben rajongója van szerte a világban. Julia Child könyveivel és műsoraival egyaránt sokakat tanított meg a klasszikus francia konyhaművészet remekeire, lényét nem csak tudása, személyisége miatt is sokan csodálták.

A világhírű szakácsnőről hamarosan egy egész estét dokumentumfilmet mutatnak be Julia címmel, melyben elismert szakmabeliek által ismerhetjük meg, milyen örökséget hagyott maga után Julia Child a gasztronómia világában, valamint azt is megtudhatjuk, milyen hatással volt munkássága az élelmiszer- és a médiaiparra.

A Julia a legendás szakácskönyvíró és televíziós szupersztár történetét meséli el, aki megváltoztatta az amerikaiak ételekről, televíziózásról, sőt még a nőkről alkotott elképzeléseit is.

A film eddig soha nem látott archív felvételek, személyes fotók, első személyű elbeszélések és ínycsiklandó receptes filmek segítségével követi nyomon Julia Child meglepő útját a forradalmi Mastering the Art of French Cooking (1961) című könyv megalkotásáért és kiadásáért folytatott küzdelmétől kezdve (amelyből mostanáig több mint 2,5 millió példány kelt el) egészen addig, hogy televíziós személyiségként meghódította az egész világot.

A filmben egyaránt szólal fel maga Julia Child és számos ismert gasztronómiai szakember, úgy mint például a híres spanyol-amerikai szakács, José Andrés, André J. Cointreau - a Le Cordon Bleu párizsi főzőiskola vezetője, Ina Garten vagy éppen Stephanie Hersh, aki egykor maga is együtt dolgozott Childdal. A filmet várhatóan még idén, 2021-ben mutatják be, addig is készüljünk rá lélekben a fentebb látható trailerrel.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!