Pille japán palacsinta, amelybe tutira belezúgnak a szinglik (is)

Ha a palacsinta mellett döntesz, ami a Valentin-napi édességet illeti, akkor legyen ő a választás, mert eszméletlenül könnyű és pille és puha, továbbá olyan extra feltétek kerülnek rá, hogy a szerelmes összebújás nasija abszolút ki lesz maxolva. Jó hír, hogy szingliknél ugyanúgy működik, szóval tessék megsütni!

Ha a világ talán legpufibb-puhább-lágyabb apró palacsintájára vágysz, a japán fajtára szavazz, mert ennél tökéletesebb szerintünk nem kell. Ennek a rendhagyó palacsintának a különlegességét a fehér csokis hab és a rózsaszín, fanyaran édes epres öntet adja, ami nélkül félpucér lenne a végeredmény. Randira, Valentinre, szülinapra, hétvégére, hétköznapra vagy csak magadnak, mert magányos vagy. Tökély!

Lássuk, hogyan készül a pillekönnyű japán palacsinta, ami minden rajongó vadiúj kiszemeltje lesz, és repertoárjának tutira kötelező eleme. Mit nekünk, hagyományos, rakott vagy amerikai változat!

A japán palacsintatészta hozzávalói:

4 db tojás, 60 g finomliszt, 60 g cukor, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 csipet só, 60 ml tej

Az eperöntet hozzávalói:

100 g eper, 2 g cukor, 2 dl víz, 1 csapott ek étkezési keményítő, 0.5 lime-ból nyert limelé

A fehér csokoládés hab hozzávalói:

100 g fehér csokoládé, 100 ml habtejszín, 1 lime-ból nyert lime héja, 2 ek cukor

Az összeállításhoz:

ízlés szerint menta, 100 g erdei gyümölcs mix

És hogy hogy készül a japán palacsinta? Így!

A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, a vaníliaaromát, a sütőport és a csipet sót. Kavarjuk fel habosra, majd szitáljuk bele a lisztet, amit kavarjunk el benne egyenletesen. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, miközben apránként beleszórjuk a cukrot.

A kemény tojáshabot több részletben, gyengéden forgassuk bele a krémbe.

Egy vastagfalú serpenyőt melegítsünk fel nagyjából 150°C-ig, ne legyen túl forró. Finoman olajozzuk ki, majd púpozzunk egy merőkanálnyit a serpenyőbe. Akár habzsákkal is el lehet készíteni.

Egy-két teáskanálnyi vizet csurgassunk a serpenyőbe, majd fedjük le, és 4-5 percig süssük takarékon. Fordítsuk meg óvatosan, fedjük le, és süssük további 2-3 percet.

Az eperöntethez:

Öntsük egy kisebb fazékba az epret, adjuk hozzá a cukrot, a lime levét, 1 dl vizet, és forraljuk fel. Főzzük 2-3 percet, közben a maradék vízzel keverjük ki a keményítőt. Öntsük bele, forraljuk további 1-2 percet, majd turmixoljuk össze. Ha nagyon sűrűnek találnánk, picit hígítsunk rajta. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

A fehér csokoládés habhoz:

A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett 50 ml tejszínnel, a cukorral és a lereszelt lime héjával. Miután elkészült, hűtsük le.

A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a kihűlt fehér csokoládét.

Végül jöhet az összeállítás:

Az elkészült palacsintákat helyezzük egymásra. Öntsük le az eperöntettel, dekoráljuk erdei gyümölccsel és mentával. Helyezzük rá, akár közé vagy mellé a habot.

A pillekönnyű japán palacsinta pontos receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Simon Gábor

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges finomság tőlünk nektek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...