Pille japán palacsinta, amelybe tutira belezúgnak a szinglik (is)

Ha a palacsinta mellett döntesz, ami a Valentin-napi édességet illeti, akkor legyen ő a választás, mert eszméletlenül könnyű és pille és puha, továbbá olyan extra feltétek kerülnek rá, hogy a szerelmes összebújás nasija abszolút ki lesz maxolva. Jó hír, hogy szingliknél ugyanúgy működik, szóval tessék megsütni!

Ha a világ talán legpufibb-puhább-lágyabb apró palacsintájára vágysz, a japán fajtára szavazz, mert ennél tökéletesebb szerintünk nem kell. Ennek a rendhagyó palacsintának a különlegességét a fehér csokis hab és a rózsaszín, fanyaran édes epres öntet adja, ami nélkül félpucér lenne a végeredmény. Randira, Valentinre, szülinapra, hétvégére, hétköznapra vagy csak magadnak, mert magányos vagy. Tökély!

Lássuk, hogyan készül a pillekönnyű japán palacsinta, ami minden rajongó vadiúj kiszemeltje lesz, és repertoárjának tutira kötelező eleme. Mit nekünk, hagyományos, rakott vagy amerikai változat!

A japán palacsintatészta hozzávalói:

4 db tojás, 60 g finomliszt, 60 g cukor, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 csipet só, 60 ml tej

Az eperöntet hozzávalói:

100 g eper, 2 g cukor, 2 dl víz, 1 csapott ek étkezési keményítő, 0.5 lime-ból nyert limelé

A fehér csokoládés hab hozzávalói:

100 g fehér csokoládé, 100 ml habtejszín, 1 lime-ból nyert lime héja, 2 ek cukor

Az összeállításhoz:

ízlés szerint menta, 100 g erdei gyümölcs mix

És hogy hogy készül a japán palacsinta? Így!

A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgához adjuk hozzá a tejet, a vaníliaaromát, a sütőport és a csipet sót. Kavarjuk fel habosra, majd szitáljuk bele a lisztet, amit kavarjunk el benne egyenletesen. A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, miközben apránként beleszórjuk a cukrot.

A kemény tojáshabot több részletben, gyengéden forgassuk bele a krémbe.

Egy vastagfalú serpenyőt melegítsünk fel nagyjából 150°C-ig, ne legyen túl forró. Finoman olajozzuk ki, majd púpozzunk egy merőkanálnyit a serpenyőbe. Akár habzsákkal is el lehet készíteni.

Egy-két teáskanálnyi vizet csurgassunk a serpenyőbe, majd fedjük le, és 4-5 percig süssük takarékon. Fordítsuk meg óvatosan, fedjük le, és süssük további 2-3 percet.

Az eperöntethez:

Öntsük egy kisebb fazékba az epret, adjuk hozzá a cukrot, a lime levét, 1 dl vizet, és forraljuk fel. Főzzük 2-3 percet, közben a maradék vízzel keverjük ki a keményítőt. Öntsük bele, forraljuk további 1-2 percet, majd turmixoljuk össze. Ha nagyon sűrűnek találnánk, picit hígítsunk rajta. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni.

A fehér csokoládés habhoz:

A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett 50 ml tejszínnel, a cukorral és a lereszelt lime héjával. Miután elkészült, hűtsük le.

A maradék tejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a kihűlt fehér csokoládét.

Végül jöhet az összeállítás:

Az elkészült palacsintákat helyezzük egymásra. Öntsük le az eperöntettel, dekoráljuk erdei gyümölccsel és mentával. Helyezzük rá, akár közé vagy mellé a habot.

A pillekönnyű japán palacsinta pontos receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Simon Gábor

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges finomság tőlünk nektek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...