Januári gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a januári hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – még mindig! A január sem unalmas, tartsatok velünk!

I. Budai Hentes Fesztivál - 2013. január 25-27.

„Egyszer volt Budán kutyavásár…” De hentes fesztivál eddig még nem ! Legalábbis olyan, mint ez még soha ezelőtt. Hozzon szerencsét a 13-as szám erre az esztendőre és vágjunk bele nagy lelkesedéssel és egy megfent késsel a malacságokban is vélhetőleg bővelkedő, marhajó mulatságba!

További információ >

Kistarcsai Böllérfesztivál - 2013. január 26.

A Kistarcsai Böllérfesztiválon a hagyomány disznóvágások hangulatát idézik meg azok a csapatok, melyek beneveznek a sertésből készíthető finomságok versenyébe. Hurka, kolbász, szalonna, minden mi januárban szem-szájnak ingere!

További információ >

XII. Nemzetközi Böllérverseny - 2013. január

A Napkori Nemzetközi Böllérversenyen csapatok mérik össze szúrási, vágási és feldolgozási technikáikat. A versenyzők a népi hagyományoknak megfelelően készítik el a disznótor finomságait, pl. a hurkát, kolbászt vagy a mindig nagy népszerűségnek örvendő toroskáposztát. A helyszínt felkereső látogatók megkóstolhatják az eltérő területekről érkező csapatok disznótoros étel és italkülönlegességeit.

További információ >>

Pincéről pincére - Variációk Vincére - 2013. január 19.

Az egész tájat megmutató DŰLŐJÁRÓ VINCE program során végigjárjuk ( busszal) a Villányi borvidéket és hagyományos Vince napi áldomásban is részesülünk. A siklósi, turonyi, kisharsányi, nagyharsányi pincészeteknél felejthetetlen téli tájélményben, izgalmas játékokban és sok finom borban részesülünk!

További információ >>

V. Tenkesalj Böllérverseny - 2013. január 12.

A siklósi Tenkes Kapitánya Lovastanyán idén is megrendezik a nagysikerű “BÖLLÉRVERSENYT”. Ötödik alkalommal elevenítik fel a régi hagyományos falusi disznóvágás hangulatát, és megismertetik azokkal, akiknek nem volt még részük ilyen élményben. Igazi falusi disznótoros hangulatot varázsol a látogatók számára a rendezvény, továbbá egész nap friss disznótoros ételeket kóstolhatnak az ínyencek.

További információ >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek