Jane Fonda kendőzetlenül vallott rákjáról

Jane Fondánál nemrégiben újra rákot diagnosztizáltak. A színésznő meglepő őszinteséggel mesélt a betegségéről.

Jane Fonda nemrégiben jelentette be, hogy Non-Hodgkin limfómát, azaz rosszindulatú nyirokdaganatot diagnosztizáltak nála. A 85 éves Jane Fonda már több hete elkezdte a kemoterápiát, azóta pedig több alkalommal is írt blogjában a betegségéről.

Volt már mellrákom és maszektómiám, és nagyon jól jöttem ki belőle, és így lesz ezúttal is.

A színésznő kifejtette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy folytatni tudja közéleti tevékenységét, különös tekintettel a klímaváltozás elleni küzdelemre. Fonda azonban tisztában van vele, hogy mivel nemsokára betölti a 85. életévét, még sikeres kemoterápia esetén sincs már neki sok hátra, de felkészültnek érzi magát a halálra.

A színésznő elmondta, nagyon szerencsés, hiszen kitűnő egészségbiztosítása van, ezért a legjobb orvosokhoz és gyógyszerekhez is hozzáfér. A sok daganatos megbetegedésért Fonda a fosszilisenergia-források és a növényvédő szerek túlzott használatát okolja.

A betegségét alapvetően egy leckének tartja, melytől már eddig is rengeteget tanult. Elmondása szerint ennek köszönheti, hogy rájött, mennyire fontosak az emberi közösségek, és arra is, hogy tudjuk, nem vagyunk egyedül. 

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek