Itt a libás finomságok szezonja! - Több mint 200 étterem csatlakozott a Szent Márton-napi Libalakoma nevű kezdeményezéshez

Több mint 200 étterem csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség Szent Márton-napi Libalakomát népszerűsítő kampányához. Kerekedj fel te is, és kóstolj libás finomságokat!

A Szent Márton-napi hagyományok újjáélesztése, szélesebb körben való megismertetése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség meghirdeti a Szent Márton-napi Libalakomát népszerűsítő kampányát. A 2017. október 17-én elindult őszi, belföldi kampány csúcspontjaként a promóció keretében a szervezők felelevenítik a libaételek és a magyar bor fogyasztásához kapcsolódó tradíciókat. Az MTÜ kampányának célja, hogy a Szent Márton-napi hagyományt élővé tegye, a magyarok induljanak útnak, kóstoljanak libaételeket vagy főzzenek otthon családjuknak, barátaiknak.

„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás.

Hallgassatok ti is a jó szóra, kerekedjetek fel, és kóstoljatok libás fogásokat országszerte - persze az újborról se feledkezzetek meg!

Számos magyar étterem csatlakozott az MTÜ kezdeményezéshez. Ide kattintva a teljes listát megtalálhatjátok, de mi is szemezgettünk azok közül a vendéglátóhelyek közül, amelyek részt vesznek az MTÜ kampányában - többek között budapesti, balatoni, Győr környéki, soproni, zempléni, szegedi és hódmezővásárhelyi, ezen kívül a Mátra és a Bükk térségének éttermei is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

  • A balatoni éttermek közül a Káli Art Innben libamájat és libakolbászt, liba consommét és liba krokettet lehet kóstolni. A békebeli, 19. századi hangulatú közegben elfogyasztott vacsorát Ekler Viktor fogja elkészíteni.
  • A budapesti Kioskban többek között libamájduót is lehet vacsoráznibirsalmával, céklával és brióssal.
  • A Dunakanyarban található Nagyvillám Étteremben a következő két finomságközülis választhattokMárton-napkor: fűszeres libatepertőkrém ecetes lilahagymával, paradicsommal, paprikával és ropogós zsenge kacsapecsenye párolt káposztával, hagymás tört burgonyával.
  • A soproni Deák Étteremben tárkonyos libaraguleves ésfügeszószos, libamájas, libahúsos hamburger, valamint erdei gombás libacomb pirított zsemlegombóccal is szerepel a Márton-napi étlapon.

Ha egy étterem helyett inkább otthon főzőcskéznénk, a kampányhoz az MTÜ felkérésére a 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének nyertese, Széll Tamás és Szulló Szabina séfek ajánlanak receptet, amelyek itt érhetők el.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...