Kóstolj bele a hazai ízekbe!

Ugye, mennyivel jobban esik egy fogás, ha hazai termékek, magyar alapanyagok felhasználásával készült? Csak egy karnyújtásnyira van Tőled a megoldás. (x)

Melyek azok az alapanyagok, amelyek hazánkban teremnek, és büszkeséggel tölt el bennünket már csak a gondolat is, hogy az ezekből készült ételeket fogyaszthatjuk? Gyűjtöttünk nektek közülük egy párat, és hozzájuk még recepteket is ajánlunk a Nosalty tárházából.

Ezeket olvastad már?

Makói hagyma

Most a híres alkoholos italokról - mint a Tokaji aszú vagy az Unicum - nem írunk litániákat, inkább a gyakrabban használt élelmiszerekről szólunk. Ezt a listát is az egyik olyan magyar élelmiszerrel kezdjük, amely legtöbb ételünkben szerepel. Hagyma nélkül nincs lecsó, pörkölt és gulyás. Kijelenthetjük, a makói hagymával kezdődik minden valamirevaló magyaros fogás!

Ezeket olvastad már?

Szegedi és kalocsai paprika

Tagadhatatlan: a legkeresettebb magyar termék a magyar fűszerpaprika. Nemcsak hazánkban találhatjuk meg minden háztartásban, de külföldön is ez az, amit a leginkább keresnek és számon tartanak. Csodálatos, édeskés íze tökéletesen felismerhető, nem összetéveszthető. Színező képessége már-már festői magaslatokba tör. Nem mondanánk le róla semmiért!

Ezeket olvastad már?

Szabolcsi alma

Gyermekkorunk kedvence ez a napérlelte gyümölcs. Püré formájában ezzel kezdtük a táplálkozást, és a mai napig ez a leggyakoribb gyümölcs a konyhapultunkon. Nem véletlen, hogy a gyümölcslevek, rétesek és piték közül is szívesen választjuk az almásat.

Ezeket olvastad már?

Szatmári szilva

Még csak most jön a szezonja, de már előre dörzsöljük a tenyerünket, milyen finom lesz a belőle készült szilvásgombóc és a hosszan főzött, sűrű, sötét lekvár. Az idősebbek rögtön a pálinkára gondolnak neve hallatán. Ilyen ízig-vérig magyar ital, ami erejével felpezsdíti a vérünket, nincs is talán az egész univerzumban.

Ezeket olvastad már?

Mangalica

Göndör, fürtös és a miénk. A mangalica nemcsak küllemében extravagáns, ízében is elkápráztatja kóstolóit. A belőle gyártott sonka, kolbász, hurka, felvágottak, szalonna és disznósajt igazi élményszámba mennek. A legjobb magyar ételekhez szívesen használunk mangalicát.

Ezeket olvastad már?

Szürkemarha

A tehénről elsősorban a tej jut eszünkbe, mert tudjuk, milyen jól esik reggel egy jó hideg pohárnyival indítani a napot. A szürkemarha, az alföldi gulyák betyárja viszont a legjobb ízű marhagulyást és a friss parasztkenyérrel tunkolt bográcsos marhapörköltek emlékét idézi fel. A nyár sztárja, a baráti összejövetelek csúcspontja pedig a faszénen pirított steak. Reméljük, lesz még részünk benne ebben a szezonban!

Ezeket olvastad már?

Libamáj

Liba melle rozéra sütve, liba combja párolt káposztával és tört, hagymás burgonyával, és ott jön a mája, ami valódi kincs. Minden további eljárás nélkül olyan, mint egy pástétom, csak egy könnyed sütéssel is valódi kuriózum. Az ünnepi asztalok gyöngye, amelyet bármelyik nap szívesen odaengednénk az étkezőasztalunkra.

+1 ötlet

A valódi, jó minőségű magyar alapanyagok felhasználásával készült termékek tényleg csak egy karnyújtásnyira vannak tőled.

A kiváló hazai termékek most beszerezhetőek a LIDL áruházakban, az akciós árakért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?