Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Itt egy irigyelni valóan zseniális boltötlet külföldről - nálunk mikor lesznek ilyenek?

Az ehhez hasonló boltok valószínűleg megoldást jelentenének a munkaerőhiányra a kiskereskedelemben. 

Megnyílt az első pénztár nélküli bolt Nagy-Britanniában. Kicsivel több, mint egy éve számoltunk be róla, hogy az Egyesült Államokban az Amazon már tesztel egy egészen új bolttípust, amelyben már nincs szükség kasszásokra. Az Egyesült Királyságban is nagy gondot jelent eladókat találni a boltokba, ezért a Sainsbury's élelmiszerlánc egészen egyedi megoldást talált a problémára. Londonban megnyílt az első pénztárak nélküli bolt, aminek már a tesztidőszakban óriási sikere van.

Az egységben a vásárlás rendkívül egyszerű, csak egy okostelefon kell hozzá. Egy alkalmazást kell letölteni a telefonunkra, aminek segítségével beolvashatóak a termékek vonalkódjai. Miután a termékeket a kosarunkba, vagy szatyrunkba helyeztük, egy QR-kód beolvasásával tudunk fizetni a kijáratnál. Nincs tehát se pénztár, se kasszások.

Van ugyanakkor egy vevőszolgálati pult, ahol azok tudnak fizetni az áruért, akik esetleg mégis a készpénzes fizetést választanák. A tapasztalatok azonban még így is nagyon pozitívak, a vásárlások kb. 82 százaléka készpénzmentesen történik. 

A Sainsbury's három hónapig teszteli a pénztárt nélküli boltot. Ha a vásárlók visszajelzése pozitív, akkor lehet, hogy máshol is kialakítanak ilyen egységeket. 

Szavazz!

Te vásárolnál a pénztár nélküli boltban?

Ezeket olvastad már?

via BBC, HouseBeautiful

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Juliusz48
Juliusz48 Tue, 2019-05-07 22:14

Már ma is így vásárolok a TESCO pénztáros nélküli kaszáinál. magam olvasom be a vásárolt tételeket és fizetek a kártyámmal. Ennél már csak akkor lenne egyszerűbb, ha a kimért zöldségeket nem kéne kikeresnem a gépen, esetleg a kosárba tett tételeket elektronikusan tudná a gép kezelni. nem pedig vonalkóddal.