Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Íme 6 mutatós tojásdekorálási tipp ügyetleneknek

Filctoll, körömlakk és zöldséghéjak: ezek minden háztartásban fellelhetők, mégis nagyon mutatós tojásokat lehet velük festeni és készíteni akkor is, ha nem vagyunk művészek.
A tojásfestés nem való akárkinek, én nagyon örültem neki, hogy eddig az óvónénik és bölcsődei gondozók levették a vállamról ezt a terhet, ám idén úgy tűnik, muszáj lesz megbirkóznom a feladattal. A tojás csúszik, törékeny, mindenütt domború, így ahhoz, hogy valami esztétikus végeredményt kapjunk, igazán komoly kézügyességre van szükség. 
 
Olyan ötleteket gyűjtöttem, amelyet hasznosíthatnak a hozzám kevésbé ügyes kezűek, akik tojásdekorálásra adják a fejüket idén, tojásfestésre fel:
 

Szigetelőszalag

 
Ez a módszer azoknak fog tetszeni, akik amúgy a teljesen hagyományos, vízbe tojásfestéket keverős, áztatós módszert alkalmazzák. Egy kis szigetelőszalag kell csak hozzá, amiből csíkokat vagy más formákat vágunk ki, ezeket a tojásra ragasztgatjuk, majd így áztatjuk őket a tojásfestékes vízbe. Miután megszáradtak, simán le kell húzni róluk a ragacsot, és kész a minta. A minimalista vékonyabb, vastagabb csíkos változatok is nagyon menők, de ki lehet vágni szívecskéket vagy akár nyulakat is.
 

A régi, de egyszerű tojásfestés

 
Mindenki így csinálta, amikor gyerek volt: virágokat, leveleket gyűjtöttünk, ebből egyet-egyet a tojásra ragasztottunk, ráhúztunk egy harisnyát, majd vöröshagymahéj-főzetbe áztattuk. Amikor lehúztuk róla a harisnyát, a tojás piros lett, a levél mintája pedig megmaradt. 
 
 

Alkoholos filc

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jamrik Rebeka (@j.bekka) által megosztott bejegyzés,

 
A hagyományos, áztatós módszerrel befestett tojásokra alkoholos filccel egyszerű mintákat rajzolunk: előtte próbáljuk el egy papíron, és csak olyat vállaljunk be, ami biztosan megy. Akinek igazán szép a kézírása, írjon szerelmes levelet a tojásra vékony filccel vagy egyszerű egyszavas üzeneteket, esetleg rajzoljon sok pici pöttyöt, háromszöget, karikát rá.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

erinmhegarty (@erinmhegarty) által megosztott bejegyzés,

 
 

Krepp-papír

 
Akinek hozzánk hasonlóan sok krepp-papírja maradt farsangról, vagdosson belőle kis csíkokat vagy háromszögeket, egyenként mártsa ecetes, langyos vízbe, majd vonja be vele a tojást, és hagyja megszáradni. A papír át fogja adni a színét a tojásnak, ami így enyhén foltos lesz.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adela Adela (@_a_della_) által megosztott bejegyzés,

 
 

Megunt körömlakkok újrahasznosítása tojásfestéshez

 
Biztos sokaknak van tele a polcuk megunt körömlakkokkal, vagy olyan színekkel, amelyek elsőre jó ötletnek tűntek, de később kiderült, hogy egyáltalán nem passzolnak hozzánk. Elő velük! A módszer elképesztően egyszerű, és meglepően mutatós eredményekkel jár. Egy nagy műanyag edénybe langyos vizet teszünk, majd körömlakkot csepegtetünk bele. Ebbe mártogatjuk – lehetőleg kesztyűs kézzel – a kifújt tojásokat, majd alaposan elkeverjük a vizet. Kiemeljük, és hagyjuk megszáradni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laila Grace (@lladygypsy) által megosztott bejegyzés,

 
 

Borotvahab

 
Ez különösen mókás szertartás lehet gyerekeknek, akiknek hiányzik a homokozóban sarazás és az egyéb taktilis ingerek. Úgy tűnik, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb  tojásfestési technikájáról van szó, annyira sokan próbálták már ki a módszert, hogy tele van vele a szociális média. Megint a fürdőszobába fogunk alapanyagért menni, ehhez a módszerhez ugyanis borotvahabra van szükség. Ezen túl már csak egy kevés ételszínezék kell hozzá. A borotvahabot egy lapos, nagy edénybe simítjuk, majd lecsepegtetjük az ételszínezékkel. Egy hurkapálcával összevissza kevergetjük a festéket és a habot, a tojásokat ebbe hempergetjük, majd hagyjuk megszáradni. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nicole (@nic_and_3littlemortons) által megosztott bejegyzés,

 

Ez is érdekelhet: 

 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!