Ilyen, mikor először kóstol egy gyerek étcsokit!

Ét- vagy tejcsoki? Ma már megoszlik a vélemény, de gyerekkorunkban abszolút a tejcsoki felé hajlottunk volna. Sok benne a cukor! Nézzétek az első étcsokiélményeket - cukik!

Emlékeztek még, régen milyen volt a viszonyotok az étcsokival? Szerintem rossz. Keserű volt, indokolatlanul keserű, érthetetlenül hiányzott belőle az a tejes édesség, amit megszoktunk, ha a CSOKI-ra gondoltunk. Mi ez? Miért? Minek így elrontani? Aztán felnőttünk, és változunk. Ahogy a spenótot és a kaprot, úgy szerettük meg az étcsokit is - tisztelet (és csodálat) a kivételnek. Rájöttünk, hogy természetesebb, letisztultabb az egész, mert a kakaóbab a - szinte egyetlen - alkotója. Nem érezzük, hogy összaragad tőle a szánk, a gyomrunk, és elég belőle pár kocka is. Elegánsabb, na.

Hát, ezek a gyerekek ezt még mind nem tudják :D

Jöjjön az ELSŐ ÉTCSOKOLÁDÉ-ÉLMÉNY. Az arcokra van írva a vélemény:

(Amúgy ez, ahogy láthatjuk is, egy csokireklám.)

(via BuzzFeedFood)

ÉTCSOKIS receptjeitekből:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?