Ilyen, mikor először kóstol egy gyerek étcsokit!

Ét- vagy tejcsoki? Ma már megoszlik a vélemény, de gyerekkorunkban abszolút a tejcsoki felé hajlottunk volna. Sok benne a cukor! Nézzétek az első étcsokiélményeket - cukik!

Emlékeztek még, régen milyen volt a viszonyotok az étcsokival? Szerintem rossz. Keserű volt, indokolatlanul keserű, érthetetlenül hiányzott belőle az a tejes édesség, amit megszoktunk, ha a CSOKI-ra gondoltunk. Mi ez? Miért? Minek így elrontani? Aztán felnőttünk, és változunk. Ahogy a spenótot és a kaprot, úgy szerettük meg az étcsokit is - tisztelet (és csodálat) a kivételnek. Rájöttünk, hogy természetesebb, letisztultabb az egész, mert a kakaóbab a - szinte egyetlen - alkotója. Nem érezzük, hogy összaragad tőle a szánk, a gyomrunk, és elég belőle pár kocka is. Elegánsabb, na.

Hát, ezek a gyerekek ezt még mind nem tudják :D

Jöjjön az ELSŐ ÉTCSOKOLÁDÉ-ÉLMÉNY. Az arcokra van írva a vélemény:

(Amúgy ez, ahogy láthatjuk is, egy csokireklám.)

(via BuzzFeedFood)

ÉTCSOKIS receptjeitekből:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?